Alle penaltynemers per land EK 2024

Penaltynemers per land EK 2024

Tijdens het EK voetbal worden in totaal 51 wedstrijden gespeeld waarin veel doelpunten gescoord zullen worden. Een aanzienlijk deel van deze doelpunten zou wel eens uit een penalty gescoord kunnen worden. Tijdens het WK 2022 werden in 64 wedstrijden maarliefst 23 penalty’s toegekend. Op het EK in 2021 werd er in 51 wedstrijden 16 keer naar de stip gewezen.

De reden van het grote aantal penalty’s is de VAR. Geen overtreding ontgaat deze virtuele videoscheidsrechter en daarom wordt er voor de kleinste vergrijpen een penalty toegekend. Het aantal strafschoppen sinds de invoering van de VAR op eindtoernooien is daarom verdubbeld. Doe hier dan ook je voordeel mee wanneer je bijvoorbeeld wilt wedden tijdens het EK.

Toename strafschoppen sinds invoering VAR

Uit onderzoek is gebleken dat sinds de invoering van de VAR scheidsrechters gemiddeld een stuk vaker naar de strafschopstip wijzen. In de vijf grote Europese competities werden gemiddeld 12 procent meer strafschoppen gegeven. In de Chileense competitie steeg het strafschoppenpercentage zelfs met maar liefst 126 procent!

Ook op EK’s en WK’s is de invloed van de videoscheidsrechter duidelijk zichtbaar. Op het EK van 2021 hielden de scheidsrechters zich met 16 strafschoppen in 51 duels nog redelijk gedeisd, maar tijdens het afgelopen WK in Qatar ging de bal in 64 wedstrijden in totaal maar liefst 23 keer op de stip! Dat komt neer op een gemiddelde van een penalty per 2,78 WK-duel.

Wedden op penaltynemers tijdens het EK

Met dit strafschoppengemiddelde in het achterhoofd zul je begrijpen dat het belangrijk is om te weten wie op het aankomende EK namens de verschillende landen de strafschoppen zullen gaan nemen. We mogen in Nederland weliswaar niet meer inzetten op strafschoppen, maar we kunnen natuurlijk wel wedden op specifieke doelpuntenmakers.

Aangezien de bal tegenwoordig relatief vaker op de stip gaat, zijn weddenschappen op strafschoppennemers zeer interessant. Een levensgevaarlijke spits als Harry Kane is van nature al dreigend vanuit open spel, maar ook een cadeautje in de vorm van een penalty pakt hij doorgaans met beide handen aan. Ook bij weddenschappen op toernooi- en landentopscorers is het natuurlijk mooi meegenomen als jouw speler ook de strafschoppen neemt.

Neem echter ook eens een kijkje bij landen met penaltynemers die niet in de aanval staan. Denk bijvoorbeeld aan landen als Italië en Zwitserland, waar respectievelijk controleur Jorginho en linksback Ricardo Rodriguez doorgaans de vaste strafschoppennemers zijn. Voor deze spelers bieden bookmakers vaak sappige odds aan bij goalscorer weddenschappen, aangezien zij in open spel waarschijnlijk niet snel in scoringspositie zullen komen. Als de bal echter op de stip gaat, kun jij je slag slaan!

Penaltynemers per land

In onderstaand overzicht vind je alle penaltynemers van alle deelnemende landen op het EK 2024. Let er op dat we zo accuraat mogelijk hebben gekeken naar de mogelijke penaltynemers, maar dat dit natuurlijk geen zekerheid is.

Groep A

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇩🇪 DuitslandGündoganKimmich
🇭🇺 HongarijeSzoboszlaiSallai
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 SchotlandMcGinnChristie
🇨🇭 ZwitserlandRodriguezShaqiri

Groep B

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇪🇸 SpanjeRodriF. Torres
🇭🇷 KroatiëModricKramaric
🇮🇹 ItaliëJorginhoImmobile
🇦🇱 AlbaniëCikalleshiAsllani

Groep C

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇸🇮 SloveniëSeskoLovric
🇩🇰 DenemarkenEriksenKjaer
🇷🇸 ServiëTadicMitrovic
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandKaneToney

Groep D

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇵🇱 PolenLewandowskiPiatek
🇳🇱 NederlandDepayGakpo
🇦🇹 OostenrijkSabitzerGregoritsch
🇫🇷 FrankrijkMbappéGriezmann

Groep E

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇧🇪 BelgiëLukakuDe Bruyne
🇸🇰 SlowakijeDudaJirka
🇷🇴 RoemeniëMarinStanciu
🇺🇦 OekraïneDovbykTsygankov

Groep F

Land1e penaltynemer2e penaltynemer
🇹🇷 TurkijeCalhanogluÜnder
🇬🇪 GeorgiëKvaratskheliaMikautadze
🇵🇹 PortugalRonaldoBruno Fernandes
🇨🇿 TsjechiëSoucekSchick

In onderstaand overzicht vind je alle penaltynemers van alle deelnemende landen op het EK 2024. Let er op dat we zo accuraat mogelijk hebben gekeken naar de mogelijke penaltynemers, maar dat dit natuurlijk geen zekerheid is.

Penaltynemer Nederlands elftal

Natuurlijk lichten we spelers van Oranje uit als het gaat om strafschoppen. Het is al wel duidelijk dat wanneer Memphis speelt, hij degene is die de bal van 11 meter in het doel moet gaan werken. Toch is het handig om te weten wat de statistieken zijn van Nederlandse penaltynemers. In onderstaand tabel vind je het rendement per speler van het Nederlands elftal van de huidige selectie. Penalty’s in strafschoppenseries zijn hierin niet meegenomen.

SpelerPenalty’s gescoordPenalty’s gemistSuccespercentage
🇳🇱 Memphis Depay10471.43%
🇳🇱 Vincent Janssen20100%
🇳🇱 Davy Klaassen10100%
🇳🇱 Virgil van Dijk10100%
🇳🇱 Cody Gakpo10100%
🇳🇱 Wout Weghorst010%
* Alleen spelers meegenomen die minimaal voor het laatst actief geweest zijn voor Oranje in 2021

Vrije trappen nemers EK 2024

Naast penaltynemers is het ook interessant om te weten welke spelers verantwoordelijke zijn voor de vrije trappen. Ook dit is namelijk een mooie scoringskans. Bekijk het artikel Alle vrije trappennemers op het EK 2024 voor informatie over deze specialisten. Je vind hier zowel de spelers die de directe vrije trappen nemen en de indirecte vrije trappen. Zo weet je ook welke spelers wellicht meer assists op hun naam kunnen schrijven!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie