Ofir Marciano

Leeftijd: 34

Het laatste nieuws over Ofir Marciano

Ofir Marciano is een Israëlische doelman. Tussen 2021 en 2023 speelde hij voor Feyenoord, waar hij transfervrij vertrok om aan te sluiten bij Hapoel Be’er Sheva.

  • Marciano speelt momenteel voor Hapoel Be’er Sheva
  • De doelman werd in 2023 landskampioen met Feyenoord
  • Hij speelde eerder voor MS Ashdod, Royal Mouscron-Péruwelz en Hibernian FC
  • In 2014 debuteerde Marciano als international van Israël

Clubcarrière

Marciano werd op 7 oktober 1989 geboren in de Israëlische havenstad Ashdod. De doelman speelde in de jeugdopleiding van MS Ashdod en maakte daar ook zijn debuut als professional. Op 27 maart 2010 maakte hij zijn debuut tegen Maccabi Tel Aviv in de Ligat Ha’Al. Voor Ashdod kwam Marciano in 142 officiële wedstrijden in actie.

Overstap naar Europa

In het seizoen 2015-2016 besloot het gedegradeerde MS Ashdod om Marciano te verhuren aan het Belgische Royal Mouscron-Péruwelz. In de eerste zes competitiewedstrijden stond de Israëliër onder de lat, maar de slechte start (twee punten en twaalf tegentreffers) werden hem fataal. Marciano moest zijn basisplaats afstaan en behoorde daarna nog welgeteld één keer tot de wedstrijdselectie in de Belgische competitie.

Ashdod keerde na één seizoen weer terug op het hoogste niveau, maar alsnog besloot de club om Marciano nogmaals te verhuren aan een Europese club. In het seizoen 2016-2017 kwam hij uit voor Hibernian FC. Ditmaal bleef de sluitpost wél een vaste waarde en hij had zelfs een aandeel in de promotie naar de Schotse Premiership. Hibernian besloot Marciano permanent aan boord te halen en in de daaropvolgende seizoenen steeg zijn bijdrage tot 151 officiële optredens (56 clean sheets).

(Pro Shots)

Feyenoord

Marciano besloot in 2021 transfervrij over te stappen naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid fungeerde hij als reserve achter Justin Bijlow, maar door een rode kaart en blessureleed van zijn concurrent mocht de Israëlische sluitpost toch nog twintig keer opdraven onder trainer Arne Slot. Marciano keepte ook in de halve finalewedstrijden tegen Olympique Marseille (3-2 en 0-0), maar in de finale tegen AS Roma moest hij zich weer schikken in zijn rol als stand-in.

Marciano vertrok na twee seizoenen transfervrij bij Feyenoord, waar hij bleef steken op twintig duels. Hij mocht wel het kampioenschap van 2023 op zijn erelijst plaatsen. De doelman tekende in eigen land bij Hapoel Be’er Sheva.

Interlandcarrière

Marciano maakte op 10 oktober 2014 zijn debuut als A-international van Israël. De doelman speelde negentig minuten in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (1-2 zege). Hij zette daarna een mooie reeks neer, maar tussen 2016 en 2018 kwam daar nog maar één interland bij. In die drie jaar werd Marciano zelfs veelvuldig buiten de nationale ploeg gehouden.

In maart 2019 keerde Marciano permanent terug in de selectie en sinds september van dat jaar mag hij zich zelfs weer basisspeler noemen. In oktober 2020 bereikte hij met Israël de halve finale van de play-offs voor het EK, maar Schotland wist te voorkomen dat het land zich kwalificeerde voor de eindronde. Marciano moest zich gewonnen geven bij alle vijf de strafschoppen van de Schotten.

Laatste update: 18 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie