SoccerNews.nl is een voetbalwebsite, die berichtgeving verzorgt over de sport voetbal en alles wat daar maar bij komt kijken (van het spelletje zelf tot randzaken). SoccerNews.nl is bovenal een website, maar beschikt ook over een app (iOS en Android) en verschillende kanalen en profielen op social media, zoals Facebook, Instagram en X. De site is eveneens te vinden op Google News.

Dit redactiebeleid beschrijft hoe we bij SoccerNews.nl te werk gaan. Wordt jouw vraag niet beantwoord in dit stuk, dan kun je altijd contact opnemen met ons. Doe dat via onze contactpagina.

Verslaggeving

SoccerNews.nl beschikt over verschillende redacties, alle bestaande uit hardwerkende voetbaljournalisten met verstand van het spelletje. We zetten de redacties voor je uiteen: een webredactie, een redactie met betrekking tot exclusieve content (zoals bijvoorbeeld ‘insides’) en verslaggeving op locatie, wedstrijdbezoekjes en live-coverage van duels in vooral de Eredivisie, maar ook in de Champions League, Europa League en Conference League. Én wedstrijden van het Nederlands elftal.

Hoor en wederhoor

Voor al deze teams geldt dat er informatie vergaard wordt, waarna er artikelen worden geschreven of video’s worden gemaakt. Daarbij proberen we zo professioneel en waarheidsgetrouw mogelijk te werk te gaan. Voor exclusieve content geldt dat we hoor en wederhoor toepassen: vooraleer we een publicatie plaatsen worden alle betrokken partijen gecontacteerd.

Krijgen we nieuwe informatie als een artikel al online staat, dan updaten we het desbetreffende stuk, waarbij dat duidelijk aangegeven wordt. Ook kan er echter voor gekozen worden om een hele nieuwe publicatie te brengen, waarin verwezen wordt naar het ‘oude’ artikel. Wordt er melding gemaakt van fouten in onze stukken, dan doen we daar onderzoek naar en passen we de foutieve passages (mits geverifieerd) aan.

Verslaggeving op locatie

Steeds vaker is SoccerNews.nl op locatie aanwezig voor zijn verslaggeving. Stelregel is daarbij dat we ons professioneel gedragen, zoals een journalist betaamt. Dit geldt voor de interacties die we hebben met voetballers, voetbaltrainers en andere in de voetballerij werkzame professionals. Maar óók met supporters, die op de website regelmatig aan het woord komen. Zij verdienen dezelfde behandeling.

Advertenties en (andere) commerciële activiteiten

De advertenties die je op SoccerNews.nl ziet worden verzorgd door onze ad-partners Refinery89 en Outbrain, alsmede door onszelf (Better Collective welteverstaan, het moederbedrijf van de website). In zijn verslaggeving, op welk vlak dan ook, is Soccernews.nl desondanks volledig onafhankelijk.

Gokken

Daarnaast bevat SoccerNews.nl gokelementen, die alleen zichtbaar zijn voor personen boven de 24 jaar. Gokken kan immers verslavend zijn, dus deel deze inhoud niet met minderjarigen. Speel te allen tijde bewust! Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos-instituut om u te helpen: 0900-1995.

Alle redacteurs en journalisten van SoccerNews.nl zijn bewust van dit redactiebeleid en staan er zowel individueel als collectief achter. SoccerNews.nl beschikt eveneens over een redactiestatuut én een colofon, pagina’s die je kunt vinden door de links te volgen.