Xabi Alonso roemt Oranje-international

Foto: Xabi Alonso roemt Oranje-international

Jeremie Frimpong is niet te stoppen bij Bayer Leverkusen. De 23-jarige verdediger staat vanavond aan de aftrap in de strijd om de Europa League in Dublin. Coach Xabi Alonso heeft louter superlatieven over voor zijn speler.

‘Neverkusen’ tijdperk voorbij

De club die voorheen nooit prijzen kon pakken stijgt dit seizoen tot grote hoogtes. Met de Bundesliga-titel op zak is Bayer vastberaden om daar nog twee prijzen aan toe te voegen. Aanstaande zaterdag staat de DFB-pokalfinale tegen Kaiserslautern op het programma. Echter zullen de gedachtes alleen uit gaan naar de finale van vanavond om de Europa League. In Dublin moet Leverkusen zien af te rekenen met het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchel Bakker en Hans Hateboer. Leverkusen is dit seizoen nog ongeslagen. In 51 wedstrijden werd er niet één keer verloren.

Frimpong op zijn plek

Jeremie Frimpong heeft het enorm naar zijn zin in Leverkusen en is niet van plan om na dit seizoen te vertrekken. Tegenover de NOS reageert Frimpong op vermeende transfergeruchten: “Geen idee waar die verhalen vandaan komen. Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben heel blij bij Leverkusen. Voorlopig ga ik nergens heen.” Na het winnen van de landstitel was Frimpong door het dolle heen, bleef hij wel met beide benen op de grond staan. “Je mag het vieren, daarna moet je wel weer in de serieuze modus. Je kunt niet al te gek gaan doen. We hebben nog twee finales in vier dagen tijd. Er is weinig tijd om te rusten. Dat hoort erbij in deze fase van de competitie. Als voetballer moet je daar klaar voor zijn.”

Zijn coach Xabi Alonso is maar wat blij met Frimpong. Tijdens een persconferentie zei hij het volgende: “Jeremie is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mij. Hij heeft me geholpen bij de aanpassing van spelers. Het is een topgozer. Jeremie zorgt voor vrolijkheid in de kleedkamer. Hij heeft zich niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ook als prof. Op het veld is hij een speciale speler. Er zijn niet veel Jeremie Frimpongs.” De Europa League finale begint vanavond om 21:00 uur.

Wie denk jij dat de Europa League wint?

  • Bayer Leverkusen
  • Atalanta Bergamo
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie