Voorbeschouwing achtste finales KNVB beker

Soccernews

[img align=left]uploads/knvbbeker[/img]Komende dinsdag, woensdag en donderdag staan de achtste finales van de KNVB beker op het programma. De loting leverde enkele interessante duels op. Zo moet NAC Breda op bezoek bij FC Twente en spelen de twee degradatiekandidaten Sparta en RKC Waalwijk in Rotterdam tegen elkaar.

Het totale programma:

[b]Willem II – De Graafschap[/b]
Willem II ontvangt De Graafschap in eigen huis. Toch kunnen de Achterhoekers nog een lastige kluif voor de Tilburgse worden. De [i]Tricolores[/i] verkeren in slechte vorm en kunnen nog niet beschikken over de nieuwe aanwinst Cristiano. De Graafschap moet echter ook haar topspits, Berry Powel, missen, omdat hij een schorsing van drie duels uitzit.

[b]AZ – MVV[/b]
AZ lijkt een makkelijke avond tegemoet te gaan tegen MVV. De Maastrichtse club speelt dit seizoen erg wisselvallig, met een plaats in de middenmoot van de eerste divisie als gevolg. Of Shota Arveladze en Danny Koevermans aan de kant van AZ kunnen meespelen is hoogst onzeker. Wel kan de Alkmaarse formatie weer over spits Moussa Dembele beschikken.

[b]Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk[/b]
In het Kasteel ontvangt Sparta het eveneens laaggeklasseerde RKC Waalwijk. De Rotterdammers lijken favoriet voor deze wedstrijd aangezien de laatste drie wedstrijden in de eredivisie werden gewonnen. RKC daarentegen haalde in de laatste drie wedstrijden slechts één punt en verloor zaterdag in eigen huis van FC Twente (1-2).

[b]FC Twente – NAC Breda[/b]
In Enschede treffen twee in vorm zijnde ploegen elkaar. FC Twente verrast al het hele seizoen de voetballiefhebbers en staat op een voortreffelijke vierde plek. Bovendien hebben de Tukkers zich onlangs versterkt met Ismael Aisatti, het groeibrilliantje van PSV. NAC Breda draait echter de laatste maanden ook erg goed en won afgelopen zondag zelfs met 4-1 van Feyenoord. Spits Glenn Salmon, die onlangs overkwam van FC Groningen, wist in zijn eerste twee wedstrijden al drie keer het net te vinden.

[b]FC Utrecht – RBC Roosendaal[/b]
FC Utrecht treft in RBC Roosendaal een ploeg die de kluts de laatste tijd een beetje kwijt lijkt te zijn. De Roosendalers leken de grote favoriet voor de titel in de eerste divisie, maar zijn door mindere prestaties voorbijgestreefd door De Graafschap. Ondankse een ook wat mindere vorm lijkt Utrecht dan ook een niet al te lastige avond te wachten te staan.

[b]Ajax – Haarlem[/b]
Bekerhouder Ajax ontvangt het kleine broertje HFC Haarlem. De wedstrijd lijkt slechts een formaliteit, aangezien Haarlem dit seizoen geen potten weet te breken in de eerste divisie. Bij Ajax maakte onlangs Leonardo zijn debuut, waardoor de Amsterdammers aanvallend sterker de winterstop zijn uitgekomen. Of Leonardo tegen Haarlem in de basis begint is nog niet bekend.

[b]Roda JC – Jong AZ[/b]
Ook Roda JC lijkt een niet al te moeilijke avond tegemoet te gaan. Jong AZ verraste met een plek in de achtste finales, maar staat tegenover een bijna onmogelijke opgave als het donderdag tegen de Limburgers aantreedt. Bovendien liet Roda JC zaterdag tegen Willem II (2-1 winst) zien dat het in goede vorm uit de winterstop is gekomen.

[b]PSV – Go Ahead Eagles[/b]
Landskampioen PSV ontvangt het Deventerse Go Ahead Eagles, dat vrijdag de vierde periodetitel in de eerste divisie pakte en daardoor verzekerd is van deelname aan de play-offs om promotie. GAE treft echter een ploeg in grootse vorm, waardoor de wedstrijd vooraf slechts een formaliteit lijkt.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie