Onrust in Volendam houdt aan: “Er wordt continu over gesproken”

Foto: Onrust in Volendam houdt aan: “Er wordt continu over gesproken”

Voor Robert Mühren is het niet makkelijk om zich af te sluiten van de bestuurlijke onrust bij FC Volendam. De spits probeert zich stoïcijns op voetbal te richten, maar krijgt als inwoner van het dorp alle verhalen mee. Terwijl bestuurders hun strijd uitvochten in de rechtszaal, moesten de spelers het seizoen redden tegen concurrent Vitesse (1-1). “Ik voelde dat er spanning hing in het stadion”, vertelt hij aan SoccerNews.

Interview met Robert Mühren, spits van FC Volendam

Laat er geen misverstanden over verstaan: Robert Mühren is een trotse Volendammer, ook al staat Purmerend als geboorteplaats in zijn paspoort en op zijn Wikipedia-pagina. “Ik ben in het ziekenhuis in Purmerend geboren, maar natuurlijk ben ik Volendammer.” De aanvaller groeide op in het vissersdorp en speelt sinds 2021 weer bij de lokale voetbalclub. En ja, dan krijg je net iets meer mee van alle onrust dan spelers die van buitenaf komen. “Dat denk ik wel ja. Ik probeer me er zo goed mogelijk van af te sluiten. Maar er wordt continu over gesproken. Ik woon hier nou eenmaal. En iedereen heeft vragen en dat soort dingen. Dat hoort er gewoon even bij.”

In aanloop naar de degradatiekraker tegen Vitesse vond de rechtszaak plaats tussen FC Volendam en de voormalige directieleden van Team Jonk, die in december vertrokken. Spelers proberen zich niets aan te trekken van het conflict binnen de club, maar Mühren geeft toe dat de onrust dit seizoen wel invloed heeft gehad. “Je zou zeggen dat het doorwerkt, want we staan er niet zo heel goed voor”, aldus de meest ervaren speler van de selectie. “Ik denk dat het in de wedstrijd thuis tegen Zwolle in december een knakje heeft gegeven bij de ploeg.” Volendam verloor toen met 0-5, één dag na het vertrek van Team Jonk. “Maar daarna zijn we weer met frisse moed begonnen. We proberen nu zo goed mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Dan kunnen we er nog steeds voor zorgen dat we erin blijven.”

Spanning op de wedstrijd

Op de wedstrijd tegen Vitesse stond een enorme druk, maar die lag volgens Mühren meer bij de tegenstander. In Arnhem werd in de dagen voor het duel een beoogde overname afgekeurd. “Ik voelde dat er spanning hing in het stadion. Maar wij moeten die wedstrijd gewoon spelen zoals iedere andere wedstrijd. Wij wisten dat Vitesse net iets meer druk had dan wij. In hun eigen stadion en in de situatie waar zij in zitten. We hoopten na onze snelle 0-1 dat de angst er bij hen in zou sluipen, maar we konden het helaas niet vasthouden.”

Met een gelijkspel schoten beide clubs niet veel op, maar Mühren heeft toch hoop dat Volendam directe degradatie kan ontwijken. Hij focust zich zoveel mogelijk op het sportieve aspect, hetgeen waar hij invloed op heeft. “Wij proberen ons als groep voor de andere zaken af te sluiten. Er lopen nog een aantal dingen. Ik hoop dat die snel worden afgerond. Dan kunnen we weer vooruit kijken. Er komen nu twee thuiswedstrijden aan. Daar moeten de punten gepakt gaan worden.”

Mühren blijft stoïcijns, Meulensteen geeft alles voor Vitesse | SN Mixed Zone

Kan Volendam het seizoen nog redden?

  • Ja, denk ik wel.
  • Nee, ze gaan degraderen.
545+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie