Virtuele potindeling: loodzware EK-loting dreigt voor Oranje

Foto: Virtuele potindeling: loodzware EK-loting dreigt voor Oranje

Dankzij de 0-1 zege op Griekenland van maandagavond kan het Nederlands elftal plaatsing voor het EK 2024 al bijna niet meer mislopen. Drie punten zijn voldoende, met nog twee op papier simpele wedstrijden te gaan (Ierland-thuis en Gibraltar-uit). Derhalve kan de blik alvast voorzichtig op de loting voor het hoofdtoernooi.

Nederlands elftal moet het vooralsnog doen met plek in Pot 3

Voetbal International schetst de virtuele potindeling, en die laat zien dat er zomaar een hele zware loting uit zou kunnen gaan komen voor Oranje. De mannen van bondscoach Ronald Koeman staan namelijk momenteel in Pot 3 ingedeeld, en zullen dus één van de toplanden uit Pot 1 gaan treffen in de EK-poule, alsook een land uit Pot 2.

De potindeling wordt enkel gebaseerd op de resultaten in de afgelopen kwalificatieronde. Derhalve zullen groepswinnaars dus in Pot 1 belanden. In de kwalificatiegroep van Oranje is dat Frankrijk, dat twee keer won van ‘ons’. De andere landen in Pot 1 zijn virtueel gezien gastland Duitsland, Portugal, België, Turkije en Spanje. Engeland komt er vrijwel zeker ook nog bij.

Pot 2 nog haalbaar voor Oranje (maar wel moeilijk)

Pot 2 zal vermoedelijk ingevuld gaan worden met de landen Albanië, Hongarije, Slovenië, Roemenië en Oostenrijk. In Pot 3 wordt Oranje vergezeld door Schotland, Denemarken, Tsjechië, Italië en Servië. Tot slot in Pot 4 vinden we Slowakije, Wales en Zwitserland terug, de landen die zich via de play-offs in maart 2024 nog kwalificeren voor het EK komen daar nog bij.

Als Nederland nog wil stijgen naar Pot 2, moet het in de ranking (gebaseerd op de huidige kwalificatiereeks dus) nog voorbij nummer 11 Oostenrijk zien te geraken.

De virtuele potindeling richting het EK 2024:

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
Duitsland*EngelandSchotland*Slowakije
Portugal*AlbaniëDenemarkenWales
Frankrijk*HongarijeNederlandZwitserland
België*SloveniëTsjechiëWinnaar play-off
Turkije*RoemeniëItaliëWinnaar play-off
Spanje*Oostenrijk*ServiëWinnaar play-off
*Al zeker van het EK

Denk jij dat Nederland gaat imponeren op het EK 2024?

  • Ja
  • Nee…
1355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie