Verontrustende stilte voor de Noa-storm

Foto: Verontrustende stilte voor de Noa-storm

De titel ligt voor het grijpen voor PSV, dat is een vaststaand feit. Maar wat nog steeds niet helemaal duidelijk is, is wanneer de al geruime tijd geblesseerde balvirtuoos Noa Lang zijn rentree kan gaan maken voor de Brabantse topclub. Daarover blijft het wel heel erg stil vanuit het Eindhovense kamp.

Inside: Gaat Noa Lang dit seizoen überhaupt nog spelen voor PSV?

Wat was men blij binnen en rondom PSV toen in de zomer van vorig jaar bekend werd gemaakt dat Noa Lang de stap vanuit het Belgische Club Brugge naar Nederland ging maken. Niet een terugkeer naar Ajax of een weerzien met Feyenoord waar hij een klein deel van zijn jeugdopleiding genoot, maar een heuse move naar Eindhoven.

De op dat moment net aangestelde trainer Peter Bosz wist door deze transfer dat hij een behoorlijke portie creativiteit erbij zou gaan krijgen. Dat was eigenlijk wel een zekerheidje. De voorhoede kreeg met de passeeracties en doelgerichtheid een flinke kwaliteitsinjectie waar PSV zich eigenlijk geen zorgen over zou gaan maken. Dát ging wel goed komen.

Veelbelovend begin

Simpelweg omdat Noa Lang een speler is qua voetbalkwaliteiten, die menig trainer heel graag in zijn selectie zou willen hebben. En voor wat betreft dat goed komen: tijdens het eerste gedeelte van dit seizoen was daar inderdaad ook sprake van. Lang scoorde vijf keer en leverde één assist af. Hij was hierdoor medebepalend, iets waarvoor technische baas Earnest Stewart hem ook gehaald had.

Lang zou verder gaan vlammen in de rood-witte shirts van zijn nieuwe werkgever. Maar toen begonnen zijn spieren in zijn benen, helaas voor hem en zijn club, behoorlijk op te spelen. Waardoor Noa Lang inmiddels al geruime tijd in de lappenmand zit. Van een vaste plek binnen de witte lijnen naar een saaie plek op de tribune.

Mentale tik

Mentaal vraagt dit ook iets van de aanvaller, die vol enthousiasme en gretigheid aan zijn avontuur in Eindhoven was begonnen. Hoewel PSV nog niet al teveel voordelen van de komst van Lang heeft gehad, behalve op commercieel gebied misschien door de verkoop van wedstrijdshirts met zijn naam achterop misschien, hoeft men zich in Brabant waarschijnlijk niet druk te maken over een transfer.

De geïnteresseerde clubs zouden namelijk zijn afgehaakt, terwijl Lang zélf erop gebrand is om zich in Eindhoven te revancheren voor zijn vals vervolg na een nog aardig start aldaar. Het zorgt er vrijwel zeker voor dat Bosz ook volgend seizoen over de smaakmaker kan beschikken, hopelijk voor hem is hij dan wél volledig fit.

Oorverdovende PSV-stilte

Maar hoe zit het dan nú met zijn lichamelijke gesteldheid? De vele duizenden fans van PSV maar ook andere voetballiefhebbers in Nederland zouden dit heel graag willen weten. Het is op dit moment echter oorverdovend stil op dat front. Geen nieuws is goed nieuws, geldt nu echter niet. De stilte voor de Noa-storm, mits hij immers als een werverwind in de frontlinie kan staan, zorgt voor bezorgdheid.

Niemand die echt weet of Noa Lang op zijn minst nog een paar minuten zijn kunsten gaat vertonen tijdens de laatste loodjes op weg naar de landstitel. Pas dan kan de flankspeler zelf ook nog aan een tripje met Oranje gaan denken naar Duitsland om het Europees kampioenschap af te werken. Maar zover is het nog Lang niet.

Het seizoen voor Noa Lang zit erop?

  • Ja
  • Nee
2054+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie