Van Praag spreekt zich uit: “Iedereen richt pijlen op mij, onterecht”

Foto: Van Praag spreekt zich uit: “Iedereen richt pijlen op mij, onterecht”

Michael van Praag heeft tegenover ESPN gereageerd op alle aandelenheisa bij Ajax. Eerst was het Alex Kroes die de regels had overtreden, en daarom geschorst – en uiteindelijk vermoedelijk ook ontslagen – werd, daarna was het rvc-voorzitter Michael van Praag zelf die negatief in het aandelennieuws kwam.

Michael van Praag gaat bij ESPN in op zaak rond Alex Kroes

Van Praag vindt het niet terecht dat hij onder vuur ligt wegens het schorsen van Kroes. “Don’t shoot the messenger. Iedereen richt zijn pijlen op mij, maar dat is onterecht want we hebben dit met zijn zessen besloten.” Ook kritiek op de ‘onzichtbare’ Louis van Gaal vindt Van Praag onterecht. “Dat is juist zijn taak. Hij is adviseur van de rvc, hij zit er niet ín. Ik ken de details niet, maar ik weet dat hij regelmatig contact heeft met de technische staf en met Danny Blind.”

De kans dat Kroes nog terug gaat keren bij Ajax is klein. “Ik kan daar niets over zeggen, het betreft koersgevoelige informatie. Anders word ik door de AFM op mijn vingers getikt. We hebben er negen dagen over gedaan om een beslissing te nemen. Het is niet over één nacht ijs gegaan.”

Van Praag: ‘Er is niets tussen mij en Alex Kroes’

“Ik lees ook dat er vanuit de RvC een reden was om hem ‘eruit te wippen’. Echt onzin, daar is geen enkele reden voor. Tijdens vergaderingen is dat ook nooit aan de orde geweest, het is gewoon niet waar. Als een ander dat wil denken, is het niet de waarheid. Alex had het mij moeten vertellen als hij dat denkt.” Contact hebben ze niet meer gehad en volgens Van Praag ligt dat vooral aan Kroes. “De telefoon is nooit overgegaan. En natuurlijk neem ik op. Er is niets tussen mij en Alex. Ik begrijp dat dit leeft, maar het ligt niet aan mij dat we niet in gesprek gaan.”

Van Praag valt niets te verwijten

  • Eens
  • Oneens
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie