Van der Vaart laakt Feyenoord en Slot: “Blijft weinig over”

Foto: Van der Vaart laakt Feyenoord en Slot: “Blijft weinig over”

Feyenoord won zondag nipt met 1-0 van RKC Waalwijk. De Rotterdammers scoorden pas in de slotfase de winnende treffer via Mats Wieffer. Rafael van der Vaart constateerde dat Feyenoord ‘een heel moeizame’ wedstrijd speelde en vindt dat er maar weinig overblijft bij de Rotterdammers nu Santiago Giménez hopeloos uit vorm is.

Van der Vaart niet onder de indruk van Feyenoord, Wieffer en wisselbeleid Slot

“Natuurlijk was Feyenoord beter, maar dat is niet moeilijk tegen tien man”, begon Van der Vaart bij Studio Voetbal over de zege van Feyenoord. Op een of andere manier was er weinig creativiteit. En als je een spits hebt die er normaal elke wedstrijd één maakt, maar dat op dit moment totaal niet heeft, dan blijft er weinig over. Ik vind Timber nog steeds heel goed. Maar dan houdt het ook wel een beetje op bij Feyenoord. Het was heel langzaam. Als je tegen tien man speelt, moet je juist snel de zijkanten bedienen en hopen dat er iets gebeurt.”

Ondanks dat het moeizaam ging wist Feyenoord toch weer in de slotfase toe te slaan. Een patent waar de club vorig seizoen ook al recht op had. Volgens Van der Vaart was het dan ook niet verrassend dat de ploeg van trainer Arne Slot weer laat scoorde. “Dat gevoel heb je bij Feyenoord altijd. Dat het een team is en dat ze ervoor blijven gaan tot er afgefloten is. Eigenlijk vond ik Wieffer vandaag heel matig. Maar als je zoals hij in een goede periode zit, dan valt dat balletje uiteindelijk ook op je hoofd.”

Van der Vaart laakt wissel Ivanusec

Van der Vaart was daarnaast kritisch op Slot, die niet begreep waarom hij Luka Ivanusec wisselde. “Ik vond juist dat Ivanusec eindelijk weer liet zien dat hij eraan komt. Daardoor kreeg hij een beetje vertrouwen en ging hij steeds beter spelen.” Volgens de voetbalanalist kon het niet te maken hebben met de aanstaande clash tegen AS Roma. “Daar denk je niet aan. Je wil eerst gewoon deze wedstrijd winnen. Hij ging er elke keer langs, dan zou ik hem niet wisselen.”

Had Ivanusec moeten blijven staan?

  • Ja
  • Nee, goede wissel van Slot
1117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie