TRANSFERUURTJE: Ajax-megatransfer, Barcelona-wending

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-megatransfer, Barcelona-wending

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Erik ten Hag heeft al met Manchester United om de tafel gezeten en het zou dus geen verassing zijn als de Tukker Ajax deze zomer achter zich laat voor een dienstverband op Old Trafford. Maar neemt hij Antony met zich mee? Volgens de Spaanse krant El Nacional is hij dat in ieder geval wel van plan én zouden The Red Devils al overgegaan zijn tot actie. Het dagblad meldt namelijk dat een deal ‘dichtbij’ is, al krijgen we vervolgens geen details (bijvoorbeeld over een transfersom). Het is dan ook de vraag of we niet gewoon te maken hebben met ‘een broodje aap’. Hoe dan ook: het begint wél steeds waarschijnlijker te worden dat Antony in de aankomende zomer een megatransfer maakt. FC Barcelona ziet hem naar verluidt als een alternatief voor zijn doelwit Raphinha (Leeds United) en bij Bayern München beschouwen ze hem als een goede vervanger voor Serge Gnabry, die zijn contract in de Allianz Arena niet lijkt te willen verlengen. Le 10 Sport repte onlangs bovendien van interesse van Paris Saint-Germain


Donderdag meldde ESPN al dat PSV belangstelling had voor Andreas Pereira, die al eerder een dienstverband had bij de Eindhovenaren. Vrijdag komt ook het Eindhovens Dagblad met het nieuws naar buiten over de belangstelling van PSV voor de middenvelder. Het is nog niet duidelijk hoe concreet de interesse van PSV is voor de middenvelder voor komend seizoen. Wel wordt de 26-jarige Braziliaan gezien als een interessante optie om het middenveld te komen versterken. Voor huidig technisch directeur John de Jong en aanstaand algemeen directeur Marcel Brands is Pereira geen onbekende. Beiden kennen de speler nog van zijn eerste periode bij PSV. Pereira speelde eerder van 2005 tot 2011 voor PSV, maar speelde daar nooit in de hoofdmacht. De Braziliaanse middenvelder koos in 2011 voor een overstap naar Manchester United. Op Old Trafford, waar hij niet meer in aanmerking komt voor veel speeltijd, loopt zijn contract nog door tot medio 2023. Dit seizoen is Pereira al uitgeleend aan het Braziliaanse Flamengo. Voor tien miljoen euro kunnen zij de middenvelder definitief inlijven, maar er bestaat een kans dat hij alsnog actief blijft in Europa.

Buitenland:

Een onverwachte wending bij FC Barcelona, waar men opeens verwacht dat Ousmane Dembélé tóch zijn handtekening gaat pennen onder een nieuw contract. In de afgelopen winter lagen de Catalanen nog in de clinch met de Franse vleugelspits… Dembélé weigerde namelijk mee te werken aan een vertrek, wat voorzitter Joan Laporta flink frustreerde. Hij zei: “Hij had twee goede aanbiedingen, we zijn heel verrast dat hij ze niet accepteerde. De laatste was van een Engelse club, waar hij zich had kunnen ontwikkelen. Maar hij wilde hier blijven. Eerst accepteerde hij onze aanbieding, die heel goed was. Daarna sloeg hij die weer af. Het bleek een economische kwestie, hij wilde meer. Zijn zaakwaarnemer nam stelling zonder iets te zeggen, we hebben ons best gedaan.” Mateu Alemany, de technisch directeur van Barça, vulde aan: “We begrijpen dat Dembélé hier niet verder wil, wij hebben hem daarop onze beslissing medegedeeld. We willen alleen spelers die zich volledig inzetten. We hebben hem verteld dat hij zo snel mogelijk de club moet verlaten.” De clubleiding van de grootmacht verbande Dembélé uit de selectie van oefenmeester Xavi Hernández, maar kwam hier later op terug. 


Voetbal International schrijft op vrijdagochtend: “Trainer Xavi Hernández heeft het altijd voor Dembélé opgenomen en bleef de Fransman ook gewoon opstellen. Sinds Deadline Day op 31 januari kwam de dribbelaar alweer tot tien wedstrijden. Onder leiding van Xavi is Dembélé eindelijk voor een langere periode fit en toont hij steeds meer flitsen van zijn enorme talent. Volgens El Mundo Deportivo heeft de Franse aanvaller onlangs in de kleedkamer al gezegd dat hij bij Barcelona wil blijven.”

Verdien 2.37 keer je inleg als Dembélé tegen Sevilla scoort!

Vertrekt Antony bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie