UPDATE: Hugo Lloris heeft definitief nieuwe club beet

Foto: UPDATE: Hugo Lloris heeft definitief nieuwe club beet

Tottenham Hotspur neemt hoogstwaarschijnlijk binnen een afzienbare periode afscheid van Hugo Lloris. De Fransman is hard op weg om een contract te ondertekenen bij Los Angeles FC.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Lloris op een dood spoor terechtgekomen

Lloris was in Londen jarenlang de onbetwistbare eerste keeper. In 2012 kwam hij bij Tottenham Hotspur terecht en drie jaar later werd hij aanvoerder van zijn team. De keeper stond in totaal bijna 450 wedstrijden bij de vereniging onder de lat en bereikte met de Champions League-finale in 2019 zijn absolute hoogtepunt.

De 37-jarige doelverdediger leek afgelopen zomer al te vertrekken. Lazio en meerdere clubs uit Saudi-Arabië hadden interesse in zijn diensten, terwijl Tottenham Hotspur bereid was om vervroegd afscheid van hem te nemen. De onderhandelingen liepen echter op niets uit, waardoor Lloris in Engeland onder contract bleef staan.

De Engelse topclub was echter al van zijn vertrek uitgegaan en had met Guglielmo Vicario een uitstekende vervanger op doel staan. Ook Fraser Forster heeft sinds afgelopen zomer een streepje op Lloris voor, waardoor hij intussen is gedegradeerd tot derde keeper. Het zorgt ervoor dat hij veelal niet bij de wedstrijdselectie zit.

Vertrek bij Tottenham Hotspur hangt in de lucht

Aangezien zijn contract komende zomer afloopt, heeft Lloris volgens de BBC van Tottenham Hotspur te horen gekregen dat hij transfervrij mag vertrekken. Momenteel zouden er gesprekken met Los Angeles FC lopen en is het de verwachting dat hij zijn loopbaan vervolgt in de Verenigde Staten. Beide partijen kwamen echter nog niet tot een deal.

UPDATE: Deal in kannen en kruiken

Fabrizio Romano heeft inmiddels een ‘here we go’ afgegeven: Hugo Lloris gaat in de komende dagen tekenen bij Los Angeles FC. Bij de grootmacht uit de Major League Soccer zal de Franse goalie voor één seizoen tekenen, met de optie voor nog een extra jaar. LAFC zat zonder doelman nadat de contracten van Maxime Crepeau en John McCarthy in december afliepen. Eerstgenoemde kon wel bijtekenen, maar de club kwam er met de Canadese steunpilaar niet uit.

Is Lloris een grootheid bij Tottenham Hotspur?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie