Sterk Jong Oranje boekt in Georgië overtuigende EK-kwalificatiezege

Foto: Sterk Jong Oranje boekt in Georgië overtuigende EK-kwalificatiezege

Jong Oranje heeft ook het derde EK-kwalificatieduel in winst omgezet. Op bezoek bij Jong Georgië boekte het team van Michael Reiziger een eenvoudige 0-3 overwinning. De basis werd al in de eerste helft gelegd.

Nederland blijft foutloos in de groep

De Nederlandse talenten maakten zich op voor hun derde EK-kwalificatiewedstrijd na eerdere zeges tegen Jong Moldavië en Jong Noord-Macedonië. Er waren basisplaatsen voor de debutanten Ryan Flamingo en Myron van Brederode. De Ajacieden Devyne Rensch, Jorrel Hatto en Kenneth Taylor, die bij hun club in een crisis verkeren, lagen onder een vergrootglas. De ploeg van Michael Reiziger had al snel meer balbezit, maar de gastheren toonden zich in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog gevaarlijk. Calvin Raatsie moest zich een keer strekken om redding te brengen, terwijl een volgende inzet op de paal eindigde.

Meijer slaat twee keer toe

Bij de eerste grote kans van Jong Oranje, in de 25ste minuut, was het direct raak. Bij een corner van Sontje Hansen, zette Ruben van Bommel een nuttig blok. Meijer kreeg zo meer ruimte om de 0-1 binnen te knikken. Het was zijn eerste treffer in het shirt van Jong Oranje.

Nederland trok het spel steeds meer naar zich toe, en creëerde de nodige mogelijkheden. Kenneth Taylor raakte daarbij ook het aluminium. Op slag van rust zou de tweede goal volgen, met dezelfde hoofdrolspelers als bij het eerste doelpunt. Wéér zette Van Bommel een blok, en gaf Hansen de assist. De aanvaller van NEC deed dat dit keer met een fraai hakje achterlangs. Meijer werd zo vrijgespeeld en maakte koeltjes af. Zo stond Jong Oranje bij rust op een comfortabele 0-2 in Georgië.

Wedstrijd in slot gegooid

Jong Oranje ging in het tweede bedrijf verder waar het mee gebleven was. Noah Ohio kwam echter net tekort bij een corner om binnen te koppen. Na een goede loopactie kwam Taylor even later vrij voor de keeper. De Ajax-middenvelder maakte af, maar de goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Taylor en Ohio hadden beiden wel een rol in de 0-3. Rensch speelde Taylor in, die snel doorpasste richting de spits. De sterke Ohio bleef goed aan de bal en vond met een schuiver de verre hoek.

Daarna kon de ploeg van Reiziger controleren, al gaf het wel een enorme kans weg. Flamingo werd afgetroefd, en Raatsie uitgespeeld. De aanvaller van Jong Georgië hoefde de bal enkel in het (bijna) lege doel te werken, maar schoot huizenhoog over. Wat een misser!

Ernest Poku maakte vervolgens zijn debuut voor Jong Oranje, terwijl ook Million Manhoef zijn opwachting maakte. Er was nog een schrikmoment voor Rensch, die zijn knie leek te verdraaien, maar gelukkig kwam de rechtsback met de schrik vrij. In de slotfase volgden weinig grote kansen meer. Het bleef bij 0-3, een uitstekende uitslag voor de bezoekers. Aanstaande dinsdag volgt de uitwedstrijd bij Jong Gibraltar.

Scoreverloop: 0-1 (25′) B.Meijer, 0-2 (45+1′) B.Meijer, 0-3 (57′) M.Ohio

Zou dit Jong Oranje kans maken op de EK-titel?

  • Denk het wel
  • Nee, dat zeker niet
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie