Geen spijt van ‘Oranje-weigering’: “Op dat moment het beste”

Foto: Geen spijt van ‘Oranje-weigering’: “Op dat moment het beste”

De familie van Ryan Gravenberch heeft geen enkel probleem ermee dat de Liverpool-speler zich in het verleden heeft afgemeld voor Jong Oranje. Dat deed de middenvelder rond zijn transferovergang van Bayern München naar Liverpool, wat destijds niet door bondscoach Ronald Koeman in dank werd afgenomen.

Geen spijt van weigering Jong Oranje-uitnodiging Gravenberch

Een jaar eerde stapte Gravenberch nog over van Ajax naar Bayern, wat pas in de laatste dagen van de transfermarkt zijn beslag kreeg. “Hij was door Bayern gehaald met het oog op de toekomst en ze zagen zijn kwaliteiten”, begint Gravenberch senior tegenover ESPN. “Bayern had nog steeds veel vertrouwen in hem en daardoor hebben zij hun huid heel duur verkocht. Uiteindelijk is alles op de laatste dag gelukkig goed gekomen.”

Na een jaar Bayern maakte Gravenberch al de stap naar Liverpool. De middenvelder werd tussentijds ook nog opgeroepen voor Jong Oranje, maar die uitnodiging werd geweigerd. Toch staat Gravenberch senior daar nog altijd achter. “Op deadline day is alles rondgekomen en heeft Ryan die stap gemaakt. Wat mensen niet weten, is dat er daarna nog heel veel praktische zaken geregeld moeten worden. Doordat hij een stap naar buiten de EU maakte, moest Ryan bij veel van die praktische dingen verplicht zelf aanwezig. Daar moet je de tijd voor nemen, zodat je goed kan starten bij Liverpool. Op dat moment was het de beste keuze om Jong Oranje af te zeggen.”

Gravenberch en Koeman spreken het uit

Door die beslissing werd Gravenberch uitgesloten voor een volgende interlandperiode van Jong Oranje en Oranje en werd er het gesprek aangegaan met Koeman en KNVB-directeur Nigel de Jong. “Hij heeft zijn verhaal uitgelegd en snapt het standpunt van de KNVB ook. Het is uitgesproken en inmiddels al heel lang geen issue meer”, besluit Gravenberch senior.

Verwacht jij dat Gravenberch op het komende EK veel gaat spelen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
312+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie