Steijn wilde Ziyech terug bij Ajax: “Hebben we aangedragen”

Foto: Steijn wilde Ziyech terug bij Ajax: “Hebben we aangedragen”

Maurice Steijn heeft in De Telegraaf teruggeblikt op zijn korte periode als hoofdtrainer van Ajax. Volgens de oefenmeester ging de samenwerking met Sven Mislintat al snel mis.

Samenwerking tussen Steijn en Mislintat

In mei kwam de Duitser bij Steijn thuis en stelde de directeur voetbalzaken dat ze ‘de klus samen zouden klaren’. Het gaf de oefenmeester het vertrouwen om bij Sparta Rotterdam te vertrekken en voor de uitdaging bij Ajax te gaan. Al snel bleek echter dat de onderlinge verstandhouding minder was dan gehoopt.

“Aanvankelijk vroeg hij ons met spelersnamen te komen om het elftal te versterken en in te spelen op het vertrek of de aanstaande verkoop van belangrijke steunpilaren, zoals Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Alvarez, Mohammed Kudus en Davy Klaassen. Het Ajax van 2019 van Marc Overmars en Erik ten Hag, met een Nederlands gezicht, was onze blauwdruk”, zo vertelt Steijn.

“We droegen ex-Ajacieden, zoals Noa Lang, Nicolás Tagfliaco, Justin Kluivert en Sergiño Dest aan. En we kwamen met Stefan de Vrij als Nederlandse international, die Jorrel Hato bij de hand kon nemen. Voor Jerdy Schouten zagen we eenzelfde rol bij Kenneth Taylor en Silvano Vos, zoals Lasse Schöne indertijd Frenkie de Jong wegwijs maakte en Daley Blind de leermeester was van Matthijs de Ligt.”

Ook Ziyech door Steijn geopperd

Naarmate de transferperiode doorliep, besloot Steijn met zijn technische staf andere opties te opperen. Zo stelt hij: “Later viel de naam van Hakim Ziyech nog.” De Marokkaanse international kwam ook niet terug, waarmee Steijn het gevoel kreeg dat Mislintat liever geen Nederlanders of oud-Ajacieden wilden binnenhalen.

Is Steijn terecht weggestuurd?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie