Spelmaker PSV wil schitteren in eigen dorp

Foto: Spelmaker PSV wil schitteren in eigen dorp

Joey Veerman houdt hoop op een terugkeer van FC Volendam in de Eredivisie. De ploeg van trainer Wim Jonk verkeert de laatste weken echter in dramatische vorm en kwam maandagavond tegen Jong PSV niet verder dan 2-2. Daardoor moet Volendam nog oppassen dat het niet de plek kwijtraakt voor rechtstreekse promotie. 

De middenvelder van PSV besloot maandagavond een kijkje te nemen op De Herdgang in de hoop dat Volendam weer eens zou gaan winnen. “Ik dacht: ik ga maar weer een keer heen, misschien winnen ze dan weer eens, aldus Veerman tegenover De Telegraaf. Ondanks de mindere resultaten van Volendam de laatste weken hoopt de oud-speler van SC Heerenveen volgend seizoen in eigen dorp te kunnen spelen. “Het zou mooi zijn als we volgend seizoen met PSV 1 op bezoek kunnen in Volendam. Voor mij is dat natuurlijk top, op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp te mogen spelen.” 

Spelen in vol Volendam-stadion

Het lijkt de spelmaker dan ook schitterend om in een vol Volendam-stadion te mogen spelen met PSV. “Het was in 2009 voor het laatst dat FC Volendam in de Eredivisie speelde, dat het stadion elke twee weken helemaal vol zat en het voetbal écht leefde. Dat is gewoon te lang geleden.” Voorlopig staat Volendam er nog goed voor op de tweede plek, maar voelt het inmiddels de hete adem van Excelsior in de nek. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong geslonken naar drie punten en is koploper FC Emmen inmiddels zes punten uitgelopen. Komende vrijdag wacht opnieuw een pittige tegenstander voor Volendam als de Graafschap op bezoek komt. Concurrenten Emmen en Excelsior spelen respectievelijk thuis tegen Jong AZ en Telstar.

PSV houdt Leicester op een gelijkspel. Een odd van 3.60 ligt klaar!

Gaat FC Volendam nog promoveren?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie