Soccernews.nl wedstrijdverslag: BV Veendam – Cambuur Leeuwarden

Soccernews

[img align=left]uploads/veendam – omniworld (special).jpg[/img]Afgelopen vrijdag trokken Soccernews.nl-redacteuren Niels Oldenburger en Pim Wiegman er op uit om verslag te doen van de wedstrijd in de Jupiler League. Het betrof een ware derby tussen Cambuur Leeuwarden en BV Veendam die werd afwerkt aan [i]De Langeleegte[/i] in Veendam.

[b]Statistiek[/b]
In het verleden hielden BV Veendam en Cambuur Leeuwarden elkaar vaak in evenwicht aan de Langeleegte. Van de 36 gespeelde duels aan de Langeleegte tussen beide clubs wonnen de Groningers en de Friezen er beide 13, tienmaal werd er gelijkgespeeld. Toch is het doelsaldo in het voordeel van de club uit Leeuwarden: 49-54. Vorig seizoen werd er aan de Langeleegte met ruime cijfers gewonnen door de thuisploeg, het werd toen 4-1

[b]De Geschiedenis[/b]
BV Veendam doet het goed dit seizoen en doet voor het eerst sinds jaren weer mee voor een plek in de play-offs. Echter, sinds het vertrek van topscorer Kolder en sinds de komst van Afonso zijn de resultaten niet zoals men ze hoopt. De laatste weken werd er veel gelijk gespeeld, en werd er uit bij Emmen met 4-0 verloren. Veendam moet dan ook oppassen dat ze niet in de resterende wedstrijden alsnog hun goede klassering verliezen aan de achtervolgers. Voor Cambuur Leeuwarden staat er stukken minder op het spel, de club bezet de 16e plaats en speelt voor spek en bonen mee. Daar komt bij dat de ploeg van Gerrie Schouwenaar niet lekker loopt, uit de laatste vijf wedstrijden wisten de friezen slechts een keer te winnen.

[b]De Wedstrijd[/b]
De openingsfase was open, Cambuur Leewarden en BV Veendam waren gewaagd aan elkaar. Met kansen aan beide kanten was het een plezierig duel om naar te kijken. De beide clubs waren echter niet in staat het net te vinden.

Een voorzet van de kant van Veendam wordt gemist door Roosenburg en daardoor kan Buurmeijer vrij inschieten, maar hij weet de bal van dichtbij over het doel uit het stadion te schieten. Aan de andere kant was Cambur dichtbij een doelpunt uit een corner, maar Gerard Wiekens kan ingrijpen en haalt de bal van de doellijn.

Naarmate de eerste helft vordert wordt Veendam sterker en krijgt het 100% kansen. In de 28ste minuut had BV Veendam op voorsprong moeten komen. De Vriese komt opzetten over de linkerkant en met een goede voorzet zet hij Afonso helemaal vrij voor van der Vlag. Het is van der Vlag die goed in de weg ligt waardoor Afonso niet weet te scoren, ook Buurmeijer mist in de rebound wederom is het van der Vlag die weet te redden.

Cambuur staat in deze fase van de wedstrijd onder grote druk van de thuisploeg. Een vrije trap wordt net buiten het strafschopgebied zal worden genomen door Erwin Buurmeijer. Peter van der Vlag weet met een katachtige redding wederom een doelpunt voor Veendam te belemmeren.

Uit het niets komt Cambuur in de 38ste minuut onterecht op voorsprong. De Friezen hebben een vrije trap te nemen even over de middenlijn. De bal wordt de 16 ingewerkt met een lange bal en Marinus Dijkhuizen staat helemaal vrij. Deze hoeft de bal maar de schampen met zijn hoofd, maar dat is net genoeg om Diteweg in de lange hoek te verschalken. Heel BV Veendam is verbaasd, maar de 0-1 voor Cambuur Leeuwarden is een feit.

In de tweede helft gaat Veendam vol in de aanval om de achterstand om te buigen. Het lukt ook aardig om goede mogelijkheden te creëren. De beste mogelijkheid krijgt Veendam in het begin van de tweede helft. De bal wordt in het strafschopgebied gebracht en Afonso wordt onderuit getrokken door een verdediger van Cambuur Leeuwarden. Scheidsrechter Kuipers ziet er een strafschop in.

Het is Afonso die de strafschop zal nemen en de siddering door het stadion is te voelen, omdat Afonso totaal niet in de wedstrijd zit en al meerdere kansen om zeep heeft geholpen. Toch besluit aanvoerder Wiekens deze kans over te laten aan Afonso. Waar iedereen met een Veendam hart al voor vreesde gebeurt. De huurling van FC Twente schiet de bal belabberd in, Van der Vlag weet de bal te keren en tot een hoekschop te verwerken.

Tot ieders opluchting wordt Afonso daarna snel gewisseld voor publiekslieveling Martin Drent, die meteen een goede actie in huis heeft. Hij zet Schaken vrij voor de keeper, maar wederom sleept van der Vlag Cambuur erdoorheen. Zelfs aanvoerder Wiekens kan het niet doen voor Veendam, uit een corner kopt Wiekens de bal via de grond over het doel.

Richting het einde van de wedstrijd voelt iedereen aan [i]De Langeleegte[/i] dat het weer niet goed zal gaan uitpakken voor BV Veendam, en dat Cambuur Leeuwarder met de 3 punten weer vertrekt naar Friesland. Gelukkig voor Veendam deden de concurrenten voor de play-off plaats het evenmin goed. Zowel Zwolle als Stormvogels Telstar verloren hun duels en daarom heeft BV Veendam het nog allemaal in eigen hand.

Het was weer Afonso die de punten voor Veendam liet liggen, hij speelde gisteren voor de zoveelste keer dit seizoen een slechte en zwakke wedstrijd. De conclusie is dan ook dat Cambuur zich ongelofelijk gelukkig mag prijzen met een keeper als Peter van der Vlag, die er gisteren vrijwel in zijn eentje ervoor zorgde dat Cambuur Leeuwarden won en daardoor 2 plaatsen steeg naar de 14de plaats.

—————————————————————————————————-
[b]Scoreverloop[/b]
0-1 Dijkhuizen (’38)

[b] Hoogtepunt [/b]
(’60) Afonso mist penalty

[b]Gele kaarten [/b]
Hoogeveen, De Wagt, Hofman, Van der Vlag, Brack (Cambuur Leeuwarden)
Loohuis (BV Veendam)
—————————————————————————————————
[b] BV Veendam:[/b]
[b]Coach:Joop Gall[/b]
[b]Opstelling:[/b] Ditewig; Sahetapy, Wiekens, De Vries, Loohuis, Postma, De Vriese, Schaken, Buurmeijer (Van Dalen/81), Afonso (Drent/63, Utkovic/79)

—————————————————————————————————
[b] Cambuur Leeuwarden:[/b]
[b]Coach: Gerrie Schouwenaar[/b]
[b]Opstelling:[/b] Van der Vlag, De Wagt, Katipanav (Stegeman/57), Hoogeveen, Barakat, Ketting, Roosenburg, Hofman (Herder/68), Dijkhuizen (Van Rooijen/83), van Noord, Brack
—————————————————————————————————
[b]Arbitrage:[/b]
Scheidsrechter : B. Kuipers
Ass. Scheidsrechter : R.B.G. Meenhuis
Ass. Scheidsrechter: J. Van Dijk
4e Official : J. Kamphuis

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie