Soap rond Diemers vergeleken met veelbesproken mislukte Ajax-transfer

Foto: Soap rond Diemers vergeleken met veelbesproken mislukte Ajax-transfer

De transfer van Mark Diemers naar FC Groningen leek in kannen en kruiken, maar op het laatste moment meldde ook Feyenoord zich bij Fortuna Sittard. De 26-jarige middenvelder zal snel moeten kiezen wat zijn volgende club wordt. De situatie wordt door Tim Vrouwe vergeleken met die van Richarlison, die drie jaar geleden op het allerlaatste moment Watford verkoos boven Ajax.

Vrouwe is de manager van Diemers namens Forza Sports Group (FSG) en maakt de ontwikkelingen van dichtbij mee. Hij weet niet voor welke club zijn cliënt zal kiezen, maar verwacht snel witte rook. “Natuurlijk was hij niet blij met dit bericht”, zegt de zaakwaarnemer tegen Voetbal International. “Ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar ik vond het wel zo netjes hem proactief te informeren. Mark wilde met Feyenoord praten en vervolgens de knoop doorhakken. Aangezien de totale deal na maanden nog altijd niet rond was, is dat zijn goed recht.”

“Het was zeker niet zo dat hij FC Groningen aan de kant schoof, integendeel”, benadrukt Vrouwe. “Ik kan de emoties bij FC Groningen goed begrijpen, maar het is onderdeel van de business dat op het laatste moment dingen kunnen veranderen. Een aantal jaar geleden waren wij als tussenpersoon betrokken bij de deal van Richarlison naar Ajax. Echt op het allerlaatste moment koos de speler toen voor Watford. Terwijl op dat moment de deal in verder stadium was dan nu tussen Groningen en Mark. Het enige wat Marc Overmars en wij toen konden doen en hebben gedaan, is het accepteren.” 

“En geloof me, we waren hier allen heel erg ziek van. Vooral omdat Overmars en wij er maanden lang alles aan hadden gedaan om de speler naar Ajax te krijgen. En we uiteindelijk in deze casus beiden niets anders hadden kunnen doen voordat er een andere club langszij kwam. Ik kan het een speler dan ook niet kwalijk nemen dat hij eerst alle opties goed wil onderzoeken, voordat hij zijn handtekening ergens zet. In die fase zit Mark nu. FC Groningen en Feyenoord zijn beiden mooie clubs en goede volgende stappen in de loopbaan van Mark. Het is nu aan hem om de keuze te maken.”

Naar welke club gaat Diemers?

  • Feyenoord
  • FC Groningen
  • Er komt een grote andere verrassing…
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie