‘Slot hakt knoopt door over Feyenoord-opstelling’

Foto: ‘Slot hakt knoopt door over Feyenoord-opstelling’

Feyenoord-trainer Arne Slot wikt en weegt hoe zijn middenveld moet vormgeven voor de bekerconfrontatie met AZ. Afgelopen zondag in Alkmaar begon de oefenmeester met Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer en Quinten Timber op het middenrif, maar dat is niet een samenstelling waaraan Slot zich wil vasthouden. De kans lijkt dan ook groot dat Zerrouki woensdagavond weer op de bank plaats moet nemen.

Stengs in plaats van Zerrouki op Feyenoord-middenveld

“Als je met Mats, Quinten en Ramiz speelt, dan lever je creativiteit op het middenveld in wanneer je met (Calvin) Stengs daar speelt”, vertelt Slot op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel. Ik vind dat Ramiz die positie heel goed kan invullen, alleen het gaat wel om het samenspel van meerdere spelers. Ik weet niet of ik het woensdag anders ga doen, maar ik was heel blij met hoe Ramiz ons geholpen heeft afgelopen zondag. Met Ramiz staat er wel iemand op het veld die nooit opgeeft.”

Slot zag dan ook dat Zerrouki met name in de slotfase van het duel belangrijk was voor Feyenoord. “De laatste vijfentwintig minuten heb ik hem heel veel belangrijke interventies zien maken. Wij hopen heel vaak te winnen op kwaliteit, of op mooi spel. Sommige wedstrijden vragen ook wel eens wat anders. Daar hoop je er niet te veel van te hebben, maar als ze er zijn dan hoop je spelers te hebben die gas willen geven.”

Basisplaats voor Minteh?

Of Stengs woensdagavond tegen AZ weer terugkeert op het middenveld van Feyenoord liet Slot nog in het midden. Dat zal vooral afhangen hoe de oefenmeester denkt de rechtsbuitenpositie in te vullen, al liet hij daar weinig over los. “Alles wat ik erover zeg geeft aanleiding voor mensen om daar iets over te vinden. Dat helpt de spelers in kwestie ook niet, het heeft ook geen zin om elke week hetzelfde bandje af te spelen. Ja, dat heeft daar inderdaad mee te maken. Dat we de ideale invulling op de rechtsbuitenpositie nog zoekende zijn.” Toch lijkt de kans groot dat Slot woensdag wel met een echter rechtsbuiten begint. Yankuba Minteh lijkt de voornaamste kandidaat voor die positie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wie moet als rechtsbuiten beginnen tegen AZ?

  • Minteh
  • Stengs
  • Nieuwkoop
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie