‘Slot gooit Feyenoord-steunpilaar eruit’

Foto: ‘Slot gooit Feyenoord-steunpilaar eruit’

Feyenoord-trainer Arne Slot had het nodig te puzzelen voor de wedstrijd tegen Sparta. De oefenmeester kon niet beschikken over de geblesseerden Quinten Timber, Gernot Trauner en Santiago Giménez. Daarvoor in de plaat speelden Ramiz Zerrouki, Thomas Beelen en Ayase Ueda. Met name Beelen maakte opnieuw een solide indruk en dus rijst er de vraag of de zomeraanwinst Trauner niet moet vervangen in de basis van Feyenoord.

Dominerend Feyenoord

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam stelt bij Voetbal International dat het geen hoogstaande derby was. “Je kunt het Feyenoord op twee manieren moeilijk maken. Je kunt één-op-één spelen en de bal over de laatste lijn leggen, of juist inzakken en de ruimtes klein maken. Sparta koos voor het laatste en maakte het Feyenoord daarmee heel moeilijk, maar je zag dat de goal een keer ging vallen.”

Uiteindelijk brak een penaltymoment de ban. “Maar wel na een individuele actie van Minteh”, stelt de voetbalverslaggever. “Daar hoop je als trainer op: buitenspelers die een man passeren. Daar moet je het in zulke wedstrijden van hebben, of van afstandsschoten. Uiteindelijk is het gelukt en was het een dik verdiende overwinning voor Feyenoord. Totale dominantie en voor de vijfde keer op rij de nul. Wat dat betreft is het gevoel richting AS Roma goed.”

Beelen hijgt Trauner in de nek

Krabbendam zag dat vooral Beelen weer een sterke indruk maakte. “Hij zat al dicht tegen een basisplaats aan. Tegen Twente viel hij in in plaats van Trauner, omdat Slot dacht dat hij de kwaliteiten van Beelen die wedstrijd beter kon gebruiken. En Hancko gaf aan dat hij tijdens de trainingen ontzettend goed bezig is.”

Beelen werd weggeplukt bij PEC Zwolle en Krabbendam is van mening dat Feyenoord daarmee een goede zet heeft gedaan. “Feyenoord was niet de enige met interesse. AZ en FC Twente waren ook in de markt en PSV had zelfs al een bod gedaan. Veel meer clubs zagen de potentie van deze jongen, maar je ziet wel dat spelers tijd nodig hebben. Dat gold ook voor Beelen. Nu begint hij echt aan te haken en gaat hij gewoon de concurrentiestrijd aan met Trauner.”

Moet Slot Beelen een basisplaats geven?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
4915+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie