Rode Duivel verrast iedereen met bizarre transferkeuze

Foto: Rode Duivel verrast iedereen met bizarre transferkeuze

Roberto Martinez gaf de voorbije weken aan dat hij zich grote zorgen maakte over een aantal van zijn Rode Duivels, met Jason Denayer als grootste zorgenkind. Er wordt immers gerekend op de 26-jarige voor het WK, want veel andere opties heeft Martinez niet sinds het afhaken van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Denayer nam echter ruim zijn tijd om een nieuwe club te kiezen. 

Eind juni liep zijn contract bij Olympique Lyon af en omdat gesprekken over een verlenging afsprongen op zijn pittige looneisen, mocht Denayer als vrije speler dus op zoek naar een nieuwe club. Die zoektocht duurde echter behoorlijk lang, waarbij onze zuiderbuur zelf ook de nodige voorstellen afwees. De voorbije dagen leek het uiteindelijk tussen Torino en Valencia te gaan voor zijn handtekening. 

Torino koos voor Perr Schuurs en Valencia dreigt naast Denayer te grijpen. Volgens de Italiaanse journalist Rudy Galetti kiest Denayer uiteindelijk toch voor een avontuur in het Midden-Oosten. Hij zou een volledig akkoord bereikt hebben met Al Nasr uit Saudi-Arabië over een tweejarig contract, dat hem jaarlijks 3,5 miljoen euro zou gaan opleveren. 

Sportief drama

Daarmee lijkt de financiële toekomst van Denayer verzekerd, maar op sportief vlak roept zijn keuze de nodige vraagtekens op. Drie maanden voor het WK gaat hij immers op een bedenkelijk niveau spelen en dat zal zijn positie bij de nationale ploeg niet ten goede komen. De kans bestaat wel dat Martinez hem toch gewoon zal blijven oproepen zoals hij met Toby Alderweireld deed toen die in Qatar speelde, al is het maar omdat er weinig andere opties zijn.

Snap jij dit?

  • Tuurlijk wel
  • Zeker niet
143+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie