Real Madrid-renovatie begint met Bellingham

Foto: Real Madrid-renovatie begint met Bellingham

Real Madrid heeft donderdagmiddag Jude Bellingham gepresenteerd aan de fans. Geheel volgens Spaanse traditie hield de Engelse middenvelder (19) een balletje een paar keer hoog. Ondertussen houdt Real-president Florentino Pérez op de zomerse transfermarkt verschillende ballen in de lucht. De Madrileense geldbuidel is ook na 103 miljoen (plus nog ongeveer 30 miljoen aan bonussen) niet leeg. Bellingham is het begin van de Real Madridreforma: de zoektocht naar nieuwe Galácticos.

Transfertargets Real Madrid: wie worden de volgende nieuwe Galácticos?

Wie denkt dat Real Madrid deze zomer weer lukraak uitkomt bij grote wereldsterren op leeftijd komt bedrogen uit. We schreven eerder al over hoe het Galácticos-beleid van Pérez veranderd is (zie dit artikel) en dat betekent dus nieuwe (jonge) wereldsterren. Real hopt niet van de ene dag op de andere dag van speler naar speler. Neem nou Bellingham. De Madrileense krant MARCA meldde in januari 2022 al dat Real bezig was met de zeer jonge Engelsman. Real volgt de toptalenten van tegenwoordig op de voet en slaat toe als het overtuigd is van de slagingskans in Estadio Santiago Bernabéu. Dat het soms aardig wat centjes moet kosten nemen ze in Madrid op de koop toe. Ze weten ook dat ze de laatste jaren telkens een positieve transferbalans konden overleggen.

Huidige transferbalans zomer 2023: -108 miljoen euro

Die balans staat voor de zomer van 2023 wel op -108 miljoen euro na de transfers van Bellingham en Fran García. Die laatste is een 23-jarige linksback, die voor 5 miljoen euro overkwam van het goed presterende Rayo Vallecano. Ondertussen hebben ze het wereldtalent Endrick (16) al vastgelegd voor het seizoen 2024-2025. De kosten: 35 miljoen euro. Eerder haalden Pérez al Aurélien Tchouaméni (80 miljoen euro) en Antonio Rüdiger (transfervrij). Reinier (Girona) en Antonio Blanco (Cádiz) kwamen terug van redelijk succesvolle huurperiodes. En talenten Miguel Gutiérrez en Juanmi Latasa kwamen over van jeugdfiliaal Castilla.

De renovatie begint dus met jonge talentvolle spelers. Een paar (jonge) Galácticos moeten het niveau gelijk omhoog tillen want er zijn nogal wat spelers die nog maximaal een jaar in Madrid zullen spelen. Casemiro, Karim Benzema, Marco Asensio, Mariano Díaz en Eden Hazard zijn al vertrokken. Luka Modric blijft nog een jaartje en binnenkort zullen ook de contracten van Nacho (33) en Toni Kroos (33) verlengd worden. De jeugd moet het immers nog van iemand leren. Ondertussen struint Pérez met hulp van coach Carlo Ancelotti de transfermarkt af.

De cijfers van Bellingham afgelopen seizoen: 88 succesvolle dribbels, 198 heroveringen, 271 gewonnen duels en 67 doelpogingen.

Kylian Mbappé

Real Madrid gaf veel geld uit aan een transfersom voor Bellingham, maar bespaarde op de contracten met het vertrek van onder meer Casemiro, Benzema, Asensio en Hazard. Voor Kylian Mbappé gelden andere regels. Daar wil Real Madrid graag heel diep in de geldbuidel voor tasten. Zowel voor de transfersom als voor het contract. Real heeft Mbappé al sinds zijn AS Monaco-tijd op de radar en de liefde is wederzijds. De Franse superster (24) heeft vaak laten doorschemeren dat Real zijn droomclub is. Hij zou er nu ook perfect passen na het vertrek van zijn landgenoot Benzema. Mbappé hield altijd lang vast aan Paris Saint-Germain. Hij wilde vertrekken na het winnen van de Champions League. Dat zit er echter niet in voor PSG. Na het vertrek van Lionel Messi lijkt een exodus op gang te komen in Parijs. Mbappé heeft al aan de club laten weten dat hij zijn contract (dat loopt tot medio 2024) niet verlengd. PSG moet hem dus nu verkopen om nog flink te kunnen cashen (vraagprijs 200 miljoen euro). Real Madrid wil Mbappé eigenlijk pas in de zomer van 2024 oppikken, maar door het eerdere vertrek van Benzema wil Ancelotti een spits erbij. 1+1=2?

Harry Kane

Mocht Mbappé op de een of andere manier toch niet naar Real Madrid gaan, dan heeft Real wat (tijdelijke) alternatieven. Om dat jaartje te overbruggen totdat de Franse aanvaller uit zijn contract loopt. Pérez wil in dat geval een ervaren spits halen. De met Espanyol gedegradeerde Joselu (33) wordt genoemd. De spits is in de herfst van zijn carrière op zijn best. Hij scoorde 16 keer in 34 competitieduels en debuteerde onlangs voor de nationale ploeg van Spanje. Roberto Firmino (29) staat ook nog op het lijstje, maar de spits die ze eigenlijk het liefst willen halen is dan Harry Kane (29). De topspits van Tottenham Hotspur lijkt nu toch echt uit Londen te vertrekken, maar heeft een flink prijskaartje om zijn nek hangen (100 miljoen euro). Wel erg veel geld voor een overbruggingsspits. Toch ziet Ancelotti het wel in hem zitten, zeker in de combinatie met Bellingham. De Engelsen hebben in hun nationale team al laten zien een klik te hebben.

Alphonso Davies

Eduardo Camavinga deed het geweldig als linksback, maar moet het Real Madrid-middenveld van de toekomst worden (samen met Tchouaméni en Bellingham). Dus kijkt Pérez ook naar de linksbackpositie. Nacho kan daar spelen en natuurlijk verse aanwinst Fran García, maar Real wil zoals het de Koninklijke betaamt alle posities optimaal versterken. Dan kom je uit bij Alphonso Davies. De Canadase linkervleugelverdediger (22) kwam bij Bayern München in de Bundesliga tot 26 duels (1 goal, 4 assists). Davies wordt gezien als een van de beste backs ter wereld en is ook nog eens ontzettend jong. Past dus perfect in het nieuwe plaatje van Galáctico. Zijn marktwaarde: 70 miljoen euro.

Kai Havertz

Tot slot een optie als die zich voortdoet. Kai Havertz is geen topprioriteit, maar wel een interessante speler die ook goed zou passen in Bernabéu. Pérez en consorten volgen de Duitse aanvaller/aanvallende middenvelder al sinds jaar en dag en wachten op die ene kans. Deze zomer lijkt hij na het dramajaar bij Chelsea wel open te staan voor een vertrek. Arsenal heeft zich echter ook al gemeld. Real Madrid zou zeker 90 miljoen euro moeten neerleggen voor Havertz. Zelfs voor Real Madrid-begrippen is dat veel voor een speler die ze eigenlijk niet als allerliefste willen hebben.

Real Madrid gaat nu dus anders om met zijn geld, op zoek naar die nieuwe Gálacticos die nog jaren mee kunnen in Madrid. Met Luka Modric en Cristiano Ronaldo hebben ze natuurlijk perfecte voorbeelden. Twee wereldvoetballers die ze op vrij jonge leeftijd naar Madrid haalden en die ontplooiden in Bernabéu. Een hele rits sterren van morgen en overmorgen heeft de Koninklijke al binnengehaald. Wie wordt de volgende?

Real Madrid moet er alles aan doen om Mbappé deze zomer te halen

  • Zeker, dat geld verdien je zo terug
  • Nee, lekker wachten tot volgende zomer
  • Ja, alleen wel voor de juiste prijs
  • Nee, Mbappé past niet in Bernabéu
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie