Raiola: “Brobbey kan het best terug gaan naar Ajax”

Foto: Raiola: “Brobbey kan het best terug gaan naar Ajax”

Brian Brobbey is momenteel niet erg gelukkig bij RB Leipzig. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola erkent dat de move van Ajax naar Duitsland nog niet geweldig heeft uitgepakt. Een (tijdelijke) terugkeer naar Amsterdam lonkt nu.

Er was vorig seizoen veel te doen om het transfervrije vertrek van de jonge spits bij Ajax. De club wilde wel met hem door, maar volgens Raiola sprak er weinig vertrouwen uit de aanbieding. “Als de ene club 100 biedt en de andere 1.000, waar spreekt dan meer vertrouwen uit? En hij liep daar al vanaf zijn achtste. Hoe kan het dat Ajax pas bij hem aanklopt als hij bijna uit zijn contract loopt?”, vraagt de bekende spelersmakelaar zich hardop af in een interview met NRC.

Eigen keuze Brobbey

De keuze om Amsterdam te verlaten werd echter door Brobbey zelf gemaakt, stelt Raiola “Mijn spelers maken zelf hun keuzes. Ik schets het eerlijke verhaal. Ik zeg: dit betekent een keuze voor Ajax. Dit zijn de mogelijkheden daar, en daar, en daar.” De Italiaanse Haarlemmer vindt het te kort door de bocht om te stellen dat de jeugdinternational te vroeg naar het buitenland is gegaan. “Dat wist je niet van tevoren. Kijk naar Jude Bellingham, het grootste talent van Engeland, die nu bij Borussia Dortmund speelt. Net als Haaland. Jong vertrekken is niet per definitie slecht.”

“Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor zijn situatie, zoals ik ook mans genoeg ben om te zeggen dat ik vind dat hij nu het beste terug kan gaan naar Ajax. Maar de club draagt zelf ook verantwoordelijkheid voor zijn vertrek”, besluit Raiola.

Wint Leipzig de Europa League? Profiteer van de odd van 15!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Brobbey terug naar Ajax het beste voor alle partijen?

  • 100%
  • Vind ik niet
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie