‘Quincy Promes neemt gigantisch risico’

Foto: ‘Quincy Promes neemt gigantisch risico’

De winterstop is al weer bijna aangebroken en dat betekent dat vrijwel alle voetbalclubs binnenkort weer uitwaaieren naar de ‘zon’ voor een trainingskamp. Zo ook Spartak Moskou, dat de Verenigde Arabische Emiraten opzoekt. Quincy Promes gaat mee, maar de Nederlander loopt wel het risico dat hij opgepakt wordt in het Midden-Oosten.

Wordt Quincy Promes binnenkort opgepakt?

Promes is in ons land immers veroordeeld voor het neersteken van zijn neef en moet nog anderhalf jaar brommen. Tegen die straf is hij weliswaar in beroep gegaan, maar dat neemt niet weg dat hij ‘gezocht wordt’. Tevens omdat de voormalige international van het Nederlands elftal verdacht wordt van het invoeren van honderden kilo’s cocaïne.

Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagmiddag: “Promes (31) bleef tijdens alle zittingen die er zijn geweest veilig in Rusland, waar hij niet zal worden opgepakt of uitgeleverd. Vorig jaar miste Promes alle wintertrainingskampen van Spartak: twee in de Emiraten en één in Turkije, aldus Russische media. Volgens Spartak ‘om persoonlijke redenen’.”

Uitleveringsverdrag

Dit keer gaat hij echter wél mee naar de VAE, naar verluidt omdat hij daar eerder dit jaar al geweest is zonder problemen… “Maar Russische media wijzen erop dat dat totaal onopgemerkt ging en dat het maar de vraag is of dat ook zo zal zijn als Promes met Spartak meereist. De Emiraten kunnen op verzoek van Nederland wel degelijk gezochte criminelen oppakken en op het vliegtuig zetten naar Nederland. Hoe concreet de plannen van Spartak zijn om Promes mee te nemen, is dan ook niet helemaal duidelijk, maar hij staat op de lijst.”

Groot risico?

  • Kun je wel stellen
  • Valt toch wel mee?
826+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie