‘Quincy Promes aan de bedelstaf’

Foto: ‘Quincy Promes aan de bedelstaf’

Quincy Promes zit inmiddels in Dubai achter slot en grendel en wordt hoogstwaarschijnlijk uitgeleverd aan Nederland. Vervolgens belandt hij vermoedelijk lang achter de tralies en dat heeft grote gevolgen voor de aanvaller, weet John van den Heuvel.

‘Vermogen Quincy Promes droogt op’

In totaal is de voormalige international van het Nederlands elftal veroordeeld tot 7,5 jaar celstraf, maar desondanks laat Van den Heuvel in een video-item van De Telegraaf weten: “Het hele slagveld overziend, denk ik dat de uitlevering niet het grootste probleem is voor Promes.”

De misdaadjournalist legt uit: “Wat hij natuurlijk heel graag wilde is nog een paar jaar voetballen in Rusland. Laten we voor het gemak zeggen dat hij daar tien miljoen euro per jaar opstrijkt. Misschien was hij wel van plan zich daarna te melden, maar hij wilde wel graag zijn carrière afmaken en nog wat geld verdienen. Die deur is nu met een harde klap dichtgevallen.”

Geldstroom

Van den Heuvel vraagt zich überhaupt af wat er gaat gebeuren met het vermogen van Promes… “Op het moment dat hij niet meer kan voetballen stopt de geldstroom. En je moet ook weten dat Justitie in Nederland beslag heeft gelegd op een groot aantal panden van hem. En in de civiele procedure heeft het slachtoffer van de steekpartij (Promes’ neef, red.) óók beslag gelegd op een pand. Dus: zo langzamerhand wordt hij een beetje een ridder te voet en begint de geldstroom op te drogen. Kort samengevat: er hangen donkere wolken boven zijn hoofd…”

Naar verluidt verdient Promes overigens zo’n drie miljoen euro per jaar bij Spartak Moskou. Zijn totale vermogen wordt geschat op omstreeks 25 miljoen euro.

Gaat zijn vermogen opdrogen?

  • Dat verwacht ik wel
  • Ik verwacht het niet
3633+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie