PSV vermorzelt machteloos Vitesse

Foto: PSV vermorzelt machteloos Vitesse

PSV heeft op zaterdag op bijzonder gemakkelijke wijze van Vitesse gewonnen. In het Philips Stadion was het eigenlijk geen moment een wedstrijd, al deed de aanstaande landskampioen van de Eredivisie het in het eerste (kleine) half uur rustig aan. Daarna konden de suppoters van de nummer één het telraam er echter bij pakken. Het werd 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 én 6-0!

PSV speelt met Vitesse en maakt er zes

Wie had verwacht dat Vitesse met het mes tussen de tanden aan zou treden in de lichtstad van Nederland, kwam bedrogen uit. Een klein half uurtje hielden de mannen van trainer Edward Sturing het vol, maar daarna ging de teller lopen. Vóór de pauze werd er namelijk nog drie keer gescoord: Luuk de Jong en Malik Tillman zorgden met intikkertjes voor een 2-0 voorsprong en de kopbal van André Ramalho betekende 3-0.

Vlak na de hervatting werd het vervolgens ook 4-0 door een goal van Johan Bakayoko, waarna de wedstrijd natuurlijk al wel gespeeld was (of was de partij dat al bij het beginsignaal?). Een kwartier later tekende De Jong voor zijn tweede van het duel en zijn 24e van het seizoen. Daarmee is de PSV-captain in ieder geval eventjes Eredivisie-topscorer, want Vangelis Pavlidis komt later vanavond natuurlijk nog in actie, tegen RKC Waalwijk.

Het leek bij 5-0 te blijven, maar in de blessuretijd plaatste Hirving Lozano de kers op de taart na goed voorbereidend werk van talent Tygo Land. PSV stevent met reuzenstappen af op het kampioenschap, waar Vitesse degradatie vermoedelijk niet meer kan ontlopen. Twee smaken dus!

Scoreverloop: 1-0 (28′) L. de Jong, 2-0 (30′) M. Tillman, 3-0 (37′) A. Ramalho, 4-0 (53′) J. Bakayoko, 5-0 (67′) L. de Jong, 6-0 (90′) H. Lozano

PSV de terechte landskampioen?

  • 100 procent
  • Vind ik toch niet
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie