PSV lacht zonder te beven naar Feyenoord

Foto: PSV lacht zonder te beven naar Feyenoord

Het kan vriezen en het kan dooien. Met dat gezegde kan PSV de topper bij Feyenoord gaan spelen. Winst betekent feest, een nederlaag houdt in dat er eigenlijk nog niet zo heel veel negatiefs aan de hand is. Daarvoor is ook het vertrouwen in Brabant simpelweg veel te groot.

PSV-voorbeschouwing op de topper bij Feyenoord

Winnen is altijd leuker. Een gezegde in de sport dat klopt als een bus. Bij PSV straalt dat gevoel er op dit moment van af. Wie doet PSV nog wat? Wie kan PSV nog stoppen? Zomaar twee vragen die in de voorbije tijd rond hebben gezongen toen het over de Eindhovense club ging. Grootste reden hiervoor was natuurlijk de uitstekende zegereeks, zonder ook maar één puntverlies, die de Brabanders in de Eredivisie tot op heden wisten neer te zetten.

PSV-kwaliteiten te machtig voor Nederlandse clubs

Geen enkele Nederlandse tegenstander wist de ploeg van Peter Bosz in de competitie veel in de weg te kunnen leggen. Daarvoor was het surplus aan kwaliteit van de Eindhovenaren – zeker in aanvallend opzicht – te groot. Was het niet Noa Lang, dan was het wel aankoop Hirving Lozano, de behendige Johan Bakayoko of kopspecialist annex aanspeelpunt Luuk de Jong die er bovenuit stak.

Achter deze frontlinie kan opperBosz ook nog eens beschikken over Jerdy Schouten die – met zijn rust aan de bal en overzicht – immer en altijd het vizier naar voren gericht heeft, dus goeie steekballen kan geven. Aan diens zijde ontwikkelt ook Joey Veerman zich bovendien steeds meer tot een speler die scoort maar zeker ook panklare voorzetten kan produceren.

Het PSV-plezier

De Volendammer zei het onlangs ergens treffend: “Het is leuk om in en met dit team te voetballen.” Dit zal zeker ook met de behaalde resultaten te maken hebben, maar ook met het tot nu toe vertoonde voetbal. PSV straalt plezier uit, dat is duidelijk te zien. Door spelers die daarnaast ook nog eens voor elkaar willen werken. Homogeniteit op de plek waar het moet.

Er staat een hecht geheel op het veld, aangevuld met een paar sterke invallers. Dit laatste bleek ook wel tijdens de zeer knappe, na een achterstand, zege in en tegen het Spaanse Sevilla waardoor overwintering in de Champions League kon worden veiliggesteld. PSV zong, sprong en hoste er lustig op los daar in de Spaanse nazomer qua temperatuur.

PSV viert al feest (met Louis van Gaal)

De ‘flow’ waarin de Brabanders al enige tijd zitten, was weer een stapje verdergegaan. Een fase die alles en iedereen die de Eindhovense club een warm hart toedraagt, zeker intern, extra energie geeft om het onderste uit de kan te halen. Het is feest binnen PSV, weet inmiddels ook Louis van Gaal. De succestrainer en voormalig bondscoach liep vrolijk mee in de polonaise na afloop van de Sevilla-zege.

PSV gaat met maar liefst een voorsprong van zeven punten de strijd aan met naaste belager en regerend landskampioen Feyenoord, de ploeg waarvan het in de Johan Cruijff Schaal voor de start van dit seizoen nog knap van won. Toen lieten de mannen van Bosz en zijn rechterhanden al zien dat er mogelijk iets moois kon gaan ontstaan op De Herdgang.

Dat ‘zou kunnen’ is inmiddels, vele maanden later, een heel stukje groter. PSV is in de vaderlandse competitie zonder enige twijfel dé te kloppen ploeg geworden. Maar: dat zal voor elke opponent nog een hele zware kluif worden. Opening voor hen is eventueel het feit dat spelmaker Noa Lang toch langer blijkt te moeten revalideren van zijn hamstringblessure.

Duo ‘L’ ontbreekt

En daarnaast ontbreekt collega-aanvaller Lozano, de laatste weken ook aardig op schot geweest, ook komende zondag in De Kuip in verband met een kwetsuur. Voetballen zonder deze twee sterkhouders hoeft voor PSV echter niet te betekenen dat er in Rotterdam absoluut niks mogelijk is.

Dat heeft er namelijk mee te maken dat eventuele vervangers als Yorbe Vertessen en Ismael Saibari op zijn zachts gezegd eveneens een aardig potje kunnen ballen. En, niet geheel onbelangrijk voor de PSV-familie, ook heel erg gretig zijn én dat ook laten zien als zij tijdens invalbeurten over de velden mogen denderen. PSV heeft de selectie op dit moment goed staan, al liggen de pijnpunten – als die soms tijdens een wedstrijd aan het licht komen – toch nog altijd het achterin.

Geen vrees

Voor de Eindhovense formatie valt er bij voorbaat dus eigenlijk niet zoveel te vrezen tegen het Feyenoord van Arne Slot. Omdat er maar drie punten op het spel staan namelijk. Bij een eventueel verlies in de havenstad is er voor de club uit Eindhoven namelijk nog niet zo heel veel aan de hand. De koppositie is dan immers nog altijd stevig in handen van het team van Bosz.

Niet meer dan een kleine teleurstelling zal een verlies bij Feyenoord zijn, omdat het vertrouwen in elkaar op dit moment bij PSV simpelweg erg groot is. Winst in De Kuip zou juist dát gevoel alleen nog maar vergroten.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Feyenoord:
Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Vertessen.

Gaat PSV winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, gelijkspel
  • Nee, ze gaan verliezen
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
7+
PSV-duo geprezen: “Maar is hij goed genoeg voor de top?”
11:41
5+
Oud-PSV’er nieuwe clubbaas van VVV
11:30
33+
Dit is waarom Santiago Giménez weer scoort voor Feyenoord
11:16
99+
Ajax-fans woest om Maurice Steijn-aankondiging
10:58
67+
Perez looft Ajax-duo, maar deelt ook sneer uit
10:37
61+
Driessen tipt Koeman: “Heeft zich nationaal en internationaal gemanifesteerd”
10:22
68+
‘Dijkhuizen op de wip bij Excelsior’
09:59
550+
‘Tweetal versterkingen voor Ajax’
09:44
106+
Almere City berust in beslissing Higler: “Het is niet makkelijk”
09:29
158+
Studio Voetbal voorspelt basisplaats voor Oranje-verrassing
09:14
124+
Feyenoord-hoofdbrekens voor Arne Slot
08:56
310+
Perez kraakt PSV-dissonant: “Matennaaier”
08:40
451+
‘Verrassende nieuwe club voor Arne Slot’
08:25
301+
Van Hooijdonk prijst ‘heel erg saai’ Ajax
08:10
97+
‘Frenkie de Jong-tegenvaller voor Koeman’
07:50
332+
‘Wéér ontslag voor Dirk Kuijt’
07:33
211+
Afellay geeft PSV transferadvies: “Hij heeft zoveel kwaliteit”
07:17
1024+
‘Ajax-exit voor Steven Berghuis’
07:00
132+
PSV’ers en Feyenoorders schitteren (door afwezigheid) | SN Team van de Week 24
23:43
920+
Haller kan ogen niet geloven: ‘Ajacied naar EK’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie