‘PSV dwingt hoog doorverkooppercentage af’

Foto: ‘PSV dwingt hoog doorverkooppercentage af’

PSV heeft volgens Rik Elfrink goede zaken gedaan in de transfer van Mathijs Tielemans. Het is de Eindhovenaren namelijk gelukt om een hoog doorverkooppercentage in zijn contract bij Vitesse te laten opnemen, zo meldt de clubwatcher van PSV.

Afspraken PSV met Tielemans

De middenvelder maakte sinds 2010 onderdeel uit van de jeugdopleiding van PSV en kwam tot Jong PSV. Onder leiding van Adil Ramzi speelde hij 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde hij vijfmaal. In Eindhoven had hij echter weinig perspectief, waardoor hij besloot te vertrekken.

Vitesse bood uitkomst. Phillip Cocu, die als speler en trainer bij PSV actief was en daardoor nog altijd uitstekende connecties heeft binnen de club, besloot toe te slaan en contact op te nemen met Tielemans. Waar zijn contract in principe deze zomer eindigde, is het PSV alsnog gelukt om geld aan de transfer over te houden.

Volgens PSV liep het contract in verband met CAO-regels eigenlijk nog door, waardoor alle partijen met elkaar in gesprek zijn gegaan over een oplossing. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Daarbij zou de club erin zijn geslaagd om een percentage van rond de 15 procent af te spreken bij een verkoop, waarmee alle partijen tevreden waren.

Lastig seizoen Vitesse

Vitesse slaagde er afgelopen seizoen in om in de Eredivisie te blijven, maar eenvoudig ging dat niet. De ploeg van Cocu stond wekenlang vlakbij de degradatiestreep en moest vrezen voor nacompetitie. Na 34 wedstrijden eindigde Vitesse op de tiende plaats, met 12 punten meer dan nummer 16 FC Emmen.

Pakt PSV aankomend jaar de landstitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Tielemans in Arnhem slagen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
629+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie