Özyakup clashte met ‘grote broer’ Van Persie: “Nooit meer met hem praten”

Foto: Özyakup clashte met ‘grote broer’ Van Persie: “Nooit meer met hem praten”

Oguzhan Özyakup heeft in de loop der jaren een bijzondere band opgebouwd met Robin van Persie. De huidige middenvelder van Fortuna Sittard kreeg op een gegeven moment flinke ruzie met de Oranje-topscorer aller tijden. Het contact werd verbroken, maar inmiddels is alles weer uitgepraat.

Grote voorbeeld Van Persie

“Ik zie Van Persie als mijn grote broer. Hij was en is mijn voorbeeld”, begint Özyakup vol lof over de oud-topvoetballer in het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus. “Hij ging ook vanuit Nederland naar Arsenal. Daar hielp hij mij heel veel. Ook in de periode dat ik heel dicht tegen het eerste elftal aanzat. Ik denk niet dat iemand anders een ander persoon zo erg zou helpen. Hij heeft echt zijn best voor mij gedaan.”

Jaren later troffen ze elkaar in Turkije, Özyakup speelt in Istanbul bij Besiktas toen Van Persie voor Fenerbahçe. “Toen heb ik alles voor hem moeten doen, want ik speelde daar al vijf jaar. Ik had echt gehoopt dat hij naar ons zou komen, maar het liep zo”, zegt de in Zaandam geboren 43-voudig Turks international. “We waren bijna elke dag samen, maar toen kregen we een discussie op het veld. Daardoor hebben we elkaar een tijdje niet gesproken.”

Verhitte derby in Istanbul

De emoties liepen hoog op bij de verhitte derby. “Er gebeurde al van alles vooraf. Het begon al in de spelerstunnel. Het was echt een heftige wedstrijd. We hadden altijd strijd met Fenerbahçe. Rode kaarten, noem maar op. Aan het begin van de wedstrijd voelde ik dat zij het op mij hadden gemunt. Binnen vijf minuten werd ik acht keer getackeld, en hard.”

“Ik was aanvoerder en praatte met de scheidsrechter. Toen kwam Robin: je moet niet zo veel praten. Het ging op en neer en toen hij scoorde gleed hij voor me. Toen zei ik: ik ga nooit meer met hem praten“, klonk Özyakup stellig, die uiteindelijk de Rotterdammer opbelde om zijn excuses aan te bieden. “Ik ben jonger en had niet zo moeten reageren. We hebben het uitgepraat.” Later werkten ze nog samen bij Feyenoord, waar de middenvelder tijdelijk neerstreek en Van Persie fungeerde als spitsentrainer.

Stom om door zo’n ruzie het contact te verbreken?

  • Ja, dat kan je sneller uitpraten
  • Nee, ik snap het wel
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie