Oranje-goal bezorgt Atalanta drie punten, ook Milan wint

Foto: Oranje-goal bezorgt Atalanta drie punten, ook Milan wint

Atalanta Bergamo won woensdagavond met minimaal verschil op bezoek bij Hellas Verona. Daarbij mocht het de Nederlanders in de gelederen bedanken. AC Milan sloeg toe bij Cagliari.

Hellas Verona – Atalanta Bergamo

Atalanta begon met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis, terwijl de backs Hans Hateboer en Mitchel Bakker het moesten doen met een reserverol. Na dertien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, door een geheel Oranje-treffer. Na een vloeiende aanval bereikte De Roon Koopmeiners, met net daarvoor een overstapje, waarna de oud-AZ’er de bal droog in de verre hoek schoof.

In de slotfase hoopte La Dea de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Koopmeiners was daarbij dicht bij een assist. Na een afgemeten voorzet miste Charles De Ketelaere vanuit kansrijke positie met een kopbal over het doel. Het brak de ploeg uiteindelijk niet op: door de 0-1 zege nam het de drie punten mee naar Bergamo. En die waren broodnodig om de aansluiting met de top te houden.

Cagliari – AC Milan

De druk stond ook bij AC Milan, dat in het spoor van het nog foutloze Internazionale wilde blijven. Olivier Giroud werd gespaard door Stefano Pioli, terwijl Tijjani Reijnders gewoon weer zijn opwachting maakte. Na een half uur spelen kwam de gastheren echter op voorsprong. De Angolese aanvaller Zito Luvumbo tekende voor de 1-0. Milan rechtte echter de rug. Noah Okafor, die een kans in de spits kreeg, maakte voor rust gelijk. Reijnders had een goed aandeel in de treffer, met een fraaie aanname.

Twee Engelsen zorgden vervolgens dat de Rossoneri gingen zegevieren. Fikayo Tomori en Ruben Loftus-Cheek zorgden voor de 1-3 eindstand. Hierdoor is Milan in ieder geval Juventus weer voorbij.

Wordt de Italiaanse titelstrijd interessant dit jaar?

  • Echt wel
  • Nah…
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie