Opmerkelijke Ajax-transfer: ‘Er moet iets aan de hand zijn’

Foto: Opmerkelijke Ajax-transfer: ‘Er moet iets aan de hand zijn’

Sergiño Dest speelt vanaf de aankomende zomer hoogstwaarschijnlijk voor Bayern München. De jonge rechtsback van Ajax is hard op weg naar Der Rekordmeister, die naar verluidt 26 miljoen euro voor hem betaalt. Een opmerkelijke transfer, aldus Sören Lerby en Jan Wouters, die een verleden in Beieren hebben.

De eerstgenoemde, die in het hier en nu zaakwaarnemer is, zegt in gesprek met De Telegraaf: “Ik vind dit geen voor de hand liggende transfer. Er moet iets zijn wat wij van de buitenkant niet zien. Ajax hoeft namelijk niet te verkopen. Wil Dest zijn contract niet verlengen? Wil hij na één seizoen bij Ajax 1 een te hoog salaris? Of heeft Ajax toch zijn twijfels? Ik denk echt dat het bij deze transfer de vraag is wie de grote winnaar wordt. Bayern verkocht ooit Toni Kroos voor 25 miljoen en hij won met Real Madrid drie keer de Champions League… Zeg het maar.”

Eén ding staat volgens Wouters buiten kijf: “Bayern is een fantastische club om voor te spelen. En de begeleiding van de spelers is daar super. Dat was al zo toen ik er begin jaren negentig ging spelen. Bayern had daar fulltime iemand voor in dienst. Het is een club met een familiesfeer en als jonge speler word je er geweldig opgevangen.”

Daar is Lerby het helemaal mee eens: “Bayern is een prachtige club. En ze zoeken iemand op zijn positie. Dat ze bij Dest uitkomen verbaast me wel, omdat hij nog geen vaste basisspeler bij Ajax is en Bayern normaal pas iemand weghaalt als hij zich al jaren heeft bewezen. Het is namelijk geen club waar je de tijd krijgt om je te ontwikkelen. In München moet hij er direct staan. Misschien zeggen we over een paar seizoenen wel dat Bayern zijn potentie ge-wel-dig heeft ingeschat.”

Speelt er inderdaad iets?

  • Moet wel
  • Denk het niet hoor
1133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie