‘NOS-dreun voor Tom Egbers’

Foto: ‘NOS-dreun voor Tom Egbers’

Tom Egbers heeft een uiterst turbulent jaar achter de rug. Dat vertelt zijn advocaat Joost Quant maandag in de rechtbank van Lelystad tijdens het kort geding dat de presentator heeft aangespannen tegen de NOS. Volgens Quant houdt de NOS Egbers al tijden aan het lijntje en moet Egbers gewoon weer aan het werk kunnen.

‘NOS houdt Egbers aan het lijntje’

Volgens Quant is het voor Egbers een van zijn moeilijkste dagen uit zijn leven. Dat vanwege de aanwezigheid van vele journalisten, maar ook omdat hij na ruim veertig jaar werken voor de NOS nu tegenover zijn werkgever staat. “Tom is geen ruziezoeker, hij wil niet procederen, maar hij kan niet anders”, stelt Quant.

De advocaat van Egbers stelt dat er geen enkele klacht tegen zijn client is gekomen. “Er is geen enkele formele klacht ingediend of melding gedaan waar Tom zich tegen kon verweren. Tom word onevenredig hard getroffen: hij is geen gewone werknemer. Als Tom op non-actief wordt gesteld dan is heel Nederland daarvan op de hoogte.”

De NOS zou naar verluidt hebben gezegd dat Egbers weer aan het werk kon als hij niet in het rapport van de commissie Van Rijn zou voorkomen. Dat blijkt ook het geval, maar de omroep zou volgens Quant zijn teruggekomen op die uitspraak ‘vanwege een nieuwe werkelijkheid’. Dat beide partijen in goed onderling overleg uit elkaar zouden gaan klopt volgens Quant niet. “Tom is met ingang van 11 maart de toegang tot de werkplek ontzegd door de NOS.”

De omroep lijkt volgens Quant een terugkeer van Egbers steeds maar uit te stellen, maar volgens de advocaat heeft zijn client een terugkeer absoluut nodig. Egbers. “Hij zit een paar maanden voor zijn pensioen, maar een terugkeer op de buis is essentieel voor zijn rehabilitatie. Hij gaat eraan kapot als hij zijn werk niet mag afmaken.”

‘NOS-terugkeer Egbers niet mogelijk’

De NOS lijkt een terugkeer echter niet snel te zien zitten. De advocaat van de omroep, Saskia Le Noble, stelt dat een pas op de plaats van Egbers noodzakelijk was, omdat veel mensen zich op de sportredactie jaren onveilig hebben gevoeld. “Een deel van de collega’s dreigde zelfs weg te blijven als hij weer zou worden ingezet.”

Volgens Le Noble is er wel gesproken over een hernieuwde samenwerking. “Maar de gesprekken hebben niet geleid tot herstel van vertrouwen op de sportredactie.” Egbers zou wel een aantal mooie sportdocumentaires hebben mogen maken, maar de presentator zou zich teveel hebben gericht op een terugkeer op de werkvloer. Volgens Le Noble zou zij gesproken over een terugkeer bij Andere Tijden Sport, maar dat zou zijn spaak gelopen. Daarna kwam het voorstel van het maken van de sportdocumentaires. Vanwege de weerstand is een terugkeer bij Studio Sport volgens Le Noble niet mogelijk.

Moet Egbers terug op tv?

  • Ja, absoluut
  • Nee, doe maar niet
1101+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie