NOS-analisten lyrisch over ‘mega-ster’ Janssen

Foto: NOS-analisten lyrisch over ‘mega-ster’ Janssen

Vincent Janssen maakte na vijf jaar zijn rentree in het Nederlands elftal. De spits kon terugkijken op een goed optreden in het Nations League-duel tegen Wales. Een mening die ook de NOS-analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk deelden.

De aanvaller was betrokken bij de eerste twee doelpunten van Oranje en Van Hooijdonk was dan ook onder de indruk van de prestaties van de spits. “Ik vind het heel erg knap dat hij zich zo staande heeft gehouden”, begon de oud-spits van Feyenoord zijn relaas in de NOS-studio. “Ik leg de lat wel iets lager, want hij traint voor de eerste keer weer met deze spelers op dit niveau mee. Dat niveau is beduidend hoger dan het niveau dat hij in Mexico gewend is. Dan heeft hij ook nog een deel van de voorbereiding gemist vanwege zijn trouwerij. Als je dan deze wedstrijd aflevert, is dat prima”, aldus van Hooijdonk.

Mega-ster

Ook Van der Vaart is lovend en vindt dat Janssen het waanzinnig goed gedaan heeft. “Hij is in Mexico waarschijnlijk een mega-ster, maar dat krijgen wij niet mee. Dat is logisch. Ik word vrolijk van wat hij vandaag heeft laten zien. Hij houdt de bal bij zich, heeft een goede techniek en we weten dat hij een doelpunt kan maken. De coach heeft gezegd: dit is je examen. Daarvoor is hij echt geslaagd.”

Volgens Van Hooijdonk voegt Janssen wat toen aan Oranje dat er nog niet is binnen de selectie. “Hij is een andere type dan de spitsen die we op dit moment hebben, Brobbey buiten beschouwing gelaten: Weghorst, De Jong, Depay, Bergwijn. Janssen speelt het liefst met zijn rug naar de goal toe. Hij is balvast, maar niet zo verfijnd als Depay en Bergwijn. Hij moet meer in stelling worden gebracht, maar is echt nuttig.”

TIP: Win dertien keer je inleg met de wereldtitel voor Oranje in Qatar!

Speelde Janssen een goede wedstrijd tegen Wales?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie