Noa Lang en de zoektocht naar het juiste ‘knopje’

Foto: Noa Lang en de zoektocht naar het juiste ‘knopje’

PSV zou het bij FC Twente zwaar gaan krijgen. Wat velen dachten, gebeurde echter niet. De Eindhovense trein denderde meedogenloos verder. Met overigens een ‘oude’ passagier weer terug in de wagon: smaakmaker Noa Lang. Al is die op dit moment nog even zoekende, tussendoor op weg naar de zo graag gewilde Europese overwintering.

Noa Lang mist even spelritme, maar gaat nog heel belangrijk zijn in sterke selectie van PSV

Twente won in een eerder stadium in eigen huis van regerend landskampioen Feyenoord en het inmiddels weer opkrabbelende Ajax. De ploeg van Peter Bosz was vooraf dus zeker gewaarschuwd dat het in de Grolsch Veste kan spoken. Het huidige PSV lijkt echter iets laconieks in zich te hebben.

Laat zich door niets en niemand gek maken. Dus ook niet door de fanatieke aanhang in Enschede, zo bleek zaterdagavond. Of door het felle spel met druk naar voren van het team van trainer Joseph Oosting. PSV deed vanaf minuut één precies hetzelfde en had hierdoor weinig tot niks te duchten van de Tukkers.

Overtal op het veld

Dat had zeker ook te maken met de oerdomme rode kaart van Mees Hilgers, al vrij vroeg tijdens de wedstrijd. Daarnaast hebben de Brabanders het aanvallend gezien behoorlijk op de heupen. Alles en iedereen lijkt wel te kunnen scoren. PSV straalt onoverwinnelijkheid uit, en etaleert dat ook elke wedstrijd in de competitie weer op het veld.

Dat is zeker knap, maar gezien de aanwezigheid van klasbakken als Hirving Lozano, Luuk de Jong, Johan Bakayoko en Jerdy Schouten is dit niet een complete verrassing. De Eindhovense club beschikt simpelweg over een surplus aan kwaliteit, zeker in de frontlinie dus. En dan is die andere smaakmaker, Noa Lang, net pas weer teruggekeerd in de selectie na een wekenlange blessure.

De aanvaller, die immer en altijd een spreekwoordelijke trukendoos bij zich draagt, mist echter heel duidelijk wedstrijdritme. Hij is dan wel weer fit genoeg om speelminuten te kunnen maken, maar zal dit de komende tijd zoveel als mogelijk nog meer moeten doen om weer terug op zijn oude niveau te komen.

Terugkeer op Europese toneel

Lang moet het juiste ‘knopje’ weer even vinden. Waardoor hij weer kan excelleren, zoals hij dat vóór zijn spierkwetsuur week in en week uit deed. Om te beginnen in de Champions League, waarin PSV op bezoek moet bij Sevilla. Noa Lang zit dan immers ook wederom weer bij de selectie. De Bosz-formatie staat op dit moment op een keurige tweede plek, maar die is zeker nog niet in de pocket.

Daarvoor zullen de Eindhovenaren nog wat punten hier en daar moeten pakken. Een zege in Spanje is daarom zonder meer welkom, en daarnaast ook mogelijk. In eigen huis speelde PSV nog gelijk. Iets wat te maken had met effectiviteit van Sevilla, een les die de Eindhovenaren dit seizoen op het Europese toneel al meerdere malen voorgeschoteld hebben gekregen.

Die kansen die je krijgt, die móet je benutten. In de Eredivisie wordt heel vaak en heel nauwkeurig de spreekwoordelijke trekker overgehaald. Iedere tegenstander is hierdoor tot op heden over de knie gelegd. Met overmacht, welteverstaan. Daarnaast incasseert PSV ook nog heel weinig doelpunten. Juist die twee dingen zijn in het miljoenenbal ook heel erg belangrijk.

Overwintering in eigen hand

Overwintering aldaar zou namelijk sportief maar zeker ook financieel heel erg interessant kunnen zijn voor de Brabantse club. Zover is het echter nog niet, maar die kans zit er wel in. PSV heeft dat zelfs in eigen hand. Net zoals Bosz en zijn mannen in de Nederlandse competitie de regie strak naar zich toegetrokken hebben.

En dan staat komend weekend ook nog de wedstrijd tegen enig overgebleven concurrent Feyenoord op het programma. De Eindhovenaren reizen met een behoorlijke portie zelfvertrouwen én met maar liefst zeven punten voorsprong af naar Rotterdam. Winst in het hol van de leeuw zou betekenen dat PSV al tien punten meer zou hebben dan de naaste belager van trainer Arne Slot.

Verlies betekent echter dat die marge wordt verkleind tot vier punten. En dan liggen de kaarten weer héél anders op tafel. Net zoals na een eventuele verliespartij op bezoek bij Sevilla woensdagavond.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Lozano.

PSV pakt drie punten in Sevilla

  • Eens
  • Oneens
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie