Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Nijhuis gefileerd: “Dissonant in het scheidsrechterskorps”

Foto: Nijhuis gefileerd: “Dissonant in het scheidsrechterskorps”

Scheidsrechter Bas Nijhuis staat er om bekend om tijdens wedstrijden veel door te laten gaan. De arbiter krijgt nu echter kritiek voor zijn optredens, zo ook na het duel tussen Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Valentijn Driessen noemde het optreden van de arbiter al ‘beschamend’, terwijl NOS-commentator Arman Avsaroglu zelfs van mening is dat Nijhuis maar beter kan stoppen met fluiten.

“Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter. Vrijdag was daar het zoveelste voorbeeld van”, waarmee Avsaroglu bij Langs De Lijn En Omstreken doelde op het duel tussen Fortuna en RKC. “Ik heb dit seizoen vreemde situaties meegemaakt in wedstrijden waarin ik commentaar gaf, zoals Derry Murkin die een speler doormidden zaagt en geel krijgt van Nijhuis. Wat er in deze wedstrijd gebeurde, was ook heel vreemd.”

Discutabele beslissingen

Zo kreeg Fortuna-trainer Julio Velázquez twee keer geel wegens commentaar op de wedstrijdleiding en keurde Nijhuis de 1-1 van RKC goed terwijl doelman Etienne Vaessen in de aanval er voorafgaand een overtreding leek te maken. De voetbalverslaggever verbaast zich dan ook over de beslissingen van Nijhuis. “Ik vind het apart dat je iemand doormidden mag zagen en geel krijgt, maar dat een trainer rood krijgt als hij iets zegt tegen Nijhuis wat niet respectvol is.”

Avsaroglu stelt dat Nijhuis gewoon zijn eigen regels maakt. “Het helpt ook niet dat hij regelmatig in de media komt om alles uit te leggen, ik vind dat hij eerst gewoon maar eens de regels moet naleven. Wat nog erger is, is dat de VAR niet durft in te grijpen als Nijhuis fluit of denkt dat hij toch niet gaat luisteren. Nijhuis is een soort dissonant in het scheidsrechterskorps.”

Moet Nijhuis stoppen met fluiten?

  • Ja, hij maakt er steeds een potje van
  • Nee, hij is een prima scheidsrechter
  • Nee, maar hij moet wel wat normaler gaan fluiten
481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie