NAC vernedert Jong PSV en Pepi

Jong PSV heeft maandagavond een kansloze nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks een aantal spelers uit de A-selectie verloren de Eindhovense talenten met 0-5 van NAC Breda.

Bredanaren winnen ruim in Eindhoven

Wil Boessen kon op De Herdgang beschikken over een behoorlijk elftal. Ricardo Pepi, vorige week nog matchwinner in de Champions League-wedstrijd tussen Sevilla en PSV, kreeg een basisplaats toegeschoven. Fredrik Oppegard en Isaac Babadi stonden eveneens aan de aftrap tegen de Bredase club.

NAC wist binnen het kwartier de leiding te nemen. Na een tevergeefse penaltyclaim aan Bredase zijde verspeelde Jong PSV de bal, waardoor Matthew Garbett de mogelijkheid kreeg om doelman Melvin Peersman te passeren: 0-1. De thuisploeg bood wel aardig tegenstand in de eerste helft, maar Babadi had de pech dat zijn inzet de lat raakte.

In de tweede helft wist NAC afstand te nemen van Jong PSV. Al in de eerste minuut na de hervatting kreeg de formatie van Jean-Paul van Gastel een strafschop, die vervolgens werd benut door Dominik Janosek. Roy Kuijpers en Sigurd Haugen (tweemaal) voerden de marge vervolgens op naar 0-5. NAC staat nu zevende in de KKD.