Mikautadze ‘vroeg zich af wat hij bij Ajax deed’

Foto: Mikautadze ‘vroeg zich af wat hij bij Ajax deed’

Georges Mikautadze is terug bij FC Metz weer aardig opgeleefd. Bij Ajax kwam hij nochtans in het uitgebreide lijstje met miskopen, al zijn die spelers volgens Sven Mislintat niet per se slecht.

Kees Kwakman buigt zich over de miskopen van Ajax

“Er zijn spelers gehaald die misschien niet bij Ajax passen”, haakt Kees Kwakman daar op in, in de studio bij ESPN. “Je hebt Brobbey, Akpom, Bergwijn, Forbs en Berghuis, dus waar ging Mikautadze dan spelen? Misschien dacht hij: we halen er genoeg en dan zien we het wel. De laatste wedstrijd van Mikautadze was tegen Hercules. Toen zag je aan alles bij die jongen: ‘Wat doe ik hier?'”

“De negatieve energie die je hebt, speelt zeker mee. De ene speler zit er wat meer over in dan de andere, maar over het algemeen denk ik dat het bij spelers wel binnenkomt. Zeker als het ook nog eens op spelers gericht wordt. Er komt kritiek.”

Georges Mikautadze weer opgeleefd bij FC Metz

Bij Metz begon Mikautadze direct weer tot scoren, afgelopen weekend maakte hij er nog twee tegen het Stade Brest van Marco Bizot (4-3 voor Reims). Metz heeft een koopoptie, maar kan die alleen lichten als het niet degradeert. En dat lijkt niet heel realistisch. Metz staat 17de, die plek betekent net als plek 18 directe degradatie. Het verschil met nummer 16 FC Lorient (play-offs tegen degradatie) is 3 punten.

“Ik sta nog onder contract bij Ajax, we zien wel wat er gebeurt”, zei Mikautadze (23) zelf over zijn toekomst. Het lijkt aannemelijk dat de Amsterdammers hem komende zomer aan een andere club dan Metz doorverkopen. Voor Metz scoorde hij sinds de winter al 7 goals, bovendien leverde hij ook nog 3 assists, in 14 wedstrijden.

Mikautadze is zeker goed genoeg voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie