Krul vindt nieuwe Premier League-werkgever

Foto: Krul vindt nieuwe Premier League-werkgever

Tim Krul is dit voetbaljaar weer in de Premier League actief. De doelverdediger maakt de overstap naar Luton Town, dat haar eerste seizoen in de Engelse competitie beleeft.

Ervaring van Krul

De Nederlander heeft in zijn voetballeven al diverse Engelse clubs achter zijn naam staan. Zo stond hij onder contract bij Newcastle United, Carlisle United, Brighton & Hove Albion en Norwich City. Met de laatste club degradeerde hij in 2022 naar de Championship, waardoor hij afgelopen seizoen op het tweede niveau actief was.

Vorig seizoen was Krul bepaald niet zeker van een basisplaats. De 35-jarige doelman mocht namelijk slechts 17 wedstrijden op het veld verschijnen, terwijl hij in de overige duels op de reservebank moest plaatsnemen. Het einde van zijn loopbaan leek daarmee nabij, totdat Luton Town zich bij de club meldde.

Avontuur Luton Town

Waar Krul met Norwich City vorig voetbaljaar als dertiende eindigde, kreeg Luton Town het voor elkaar om de Premier League te bereiken. Afgelopen zaterdag ging het in de eerste wedstrijd met 4-1 onderuit tegen Brighton. Het hoopt met Krul in de selectie voor handhaving te zorgen. De keeper ligt tot de zomer van 2025 bij de Engelse club vast.

“Het verhaal van de club spreekt voor zichzelf”, stelt Krul op de clubwebsite. “De laatste negen jaar is een prachtige reis geweest voor Luton Town en ik ben blij dat ik daar nu onderdeel van mag zijn. Ik heb met de spits Carlton Morris gesproken en die was enorm enthousiast over alles wat er nu gaande is binnen de club. In de Premier League moet je veel concurrentie hebben, dus dat hoop ik te kunnen bieden onder de lat.”

Is Krul nog altijd goed genoeg voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie