Koploper Roda JC richt vizier al op toekomst: “Scenario’s spelers bekijken”

Foto: Koploper Roda JC richt vizier al op toekomst: “Scenario’s spelers bekijken”

Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC richt het vizier qua spelersbeleid al op de nabije toekomst. Voor wie kan er interesse van andere clubs gaan komen en van wie lopen de contracten medio volgend jaar af? Manager voetbalzaken Robbie Servais van de verrassend goed presterende Limburgers geeft SoccerNews.nl een inkijkje in de plannen van de Kerkraadse club.

“Ik ben nu onder andere bezig om te bekijken van welke spelers contracten aflopen, zoals die van bijvoorbeeld Teun Bijleveld en Boyd Reith. Wat gaan we me hen doen?” legt Servais verder uit. “Datzelfde geldt voor spelers die het op dit moment goed doen in ons elftal. Daar kan interesse voor gaan komen en in de winterstop zou al meer kúnnen gaan gebeuren.”

Centrale verdediger Matisse Didden is een goed voorbeeld van een speler die tot op heden heel sterk presteert in het team van hoofdtrainer Bas Sibum. “Hij doet het inderdaad goed tot nu toe en spelers van Racing Genk zoals hij zien Roda JC vaker als een soort van springplank naar hogerop. Het is echter niet gemakkelijk om zomaar even een contract te gaan openbreken”, vervolgt de technische baas van Roda.

“Daar komt meer bij kijken, maar ik denk hier nu wel allemaal al over na. Dat moet ik ook, vind ik. Net zoals dat ik vaak bij trainingen aanwezig ben en blijf monitoren hoe het gaat met spelers die op dit moment niet veel wedstrijdminuten maken. Hoe voelen zij zich? En heeft dat eventueel invloed op het teamproces? Dit zijn vragen die ik beantwoord wil hebben, dingen die ik in de gaten houd”, aldus Servais.

“Voor wat betreft de jeugdacademie is het ook zaak dat wij nu aan het bekijken zijn hoe we bijvoorbeeld het team O21 nog dichter bij het eerste elftal kunnen brengen, waardoor de stap voor spelers als zij bij de selectie komen niet zo groot zal zijn.” En is er inmiddels al interesse voor Robbie Servais, vorig seizoen nog werkzaam in de jeugdafdeling van Racing Genk, nu zijn sportieve werkgever zo goed draait? “Niet aan de orde”, is het korte en krachtige antwoord van de hoofdpersoon in kwestie.

Roda JC staat op dit moment na vijf wedstrijden knap bovenaan in de KKD. Afgelopen zaterdag werd nog keurig met 1-3 gewonnen bij NAC in Breda. De grote titelkandidaten FC Groningen en Cambuur hebben een aantal punten minder.

Roda is nu één van de titelkandidaten in de KKD?

  • Ja
  • Nee
1207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie