Koeman ziet Oranje-talisman: ‘Staat zeker niet ter discussie’

Foto: Koeman ziet Oranje-talisman: ‘Staat zeker niet ter discussie’

Met de afscheidsaankondigingen van Luuk de Jong en Vincent Janssen is de spoeling voor de spitspositie voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman plotseling dun geworden. Ondanks beide afmeldingen is het voor Koeman wel duidelijk wie de nummer één spits van Oranje is.

Oranje kan niet zonder Depay

In een interview met het Algemeen Dagblad geeft Koeman duidelijkheid over de spitspositie van het Nederlands elftal. “Oranje kan nog steeds niet zonder Memphis, vind ik. Voor het WK zei Louis van Gaal geloof ik hetzelfde. Wat dat betreft staat hij zeker niet ter discussie.”

Wel ziet Koeman een mogelijk probleem opdoemen bij de spits van Atlético Madrid. “Het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs. Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen. Maar centraal in de spits is hij nu nog steeds nummer 1. En ik heb sowieso niet zoveel spitsen meer, hè.”

Verbazing over beslissing Janssen

Met dat laatste doelde Koeman op het afscheid van Janssen en De Jong, waarbij vooral het afscheid van de Royal Antwerp-spits de bondscoach verbaasde. “Van Luuk wel minder dan van Janssen. Luuk is op een bepaalde leeftijd. We hebben een verleden met elkaar, hebben goed samengewerkt, hij vertelde me dat het de beslissing lastiger maakte. Bij Vincent Janssen heb ik te accepteren dat hij zijn persoonlijke afwegingen heeft gemaakt. Hij had moeite met het drukke speelschema, zei hij. Maar ik had het niet verwacht, nee, hij is pas 28.”

Wie zij jij liever in de spits bij Oranje?

  • Weghorst
  • Depay
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie