Keiharde Ajax-conclusie: “Realiteit is anders en treurig”

Foto: Keiharde Ajax-conclusie: “Realiteit is anders en treurig”

Ajax leed donderdagavond een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen 1. FC Union Berlin. De Nederlandse kranten trekken dan ook massaal een keiharde conclusie over de Amsterdammers, die dit seizoen er niet in slaagden om ook maar een topwedstrijd te winnen. Zelfs de Europese subtop is te hoog gegrepen volgens de Nederlandse media.

De Telegraaf rept van een ‘Europees drama’ voor Ajax. “Nadat de Amsterdammers onder Alfred Schreuder al roemloos werden uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, was Union Berlin in de tussenronde van de Europa League te sterk: 3-1. Een makkelijk gegeven penalty en een blunder van Geronimo Rulli leidden de onnodige ondergang van het elftal van John Heitinga in.”

De ochtendkrant stelt dat Ajax nog geluk heeft dat het slechts een minimale achterstand heeft op koploper Feyenoord in de Eredivisie. “Dat Ajax zich – met drie punten achterstand op Feyenoord – in maart al volledig op de landstitel en de KNVB Beker kan richten, is de enige schrale troost. Het zal echter niet zijn waar Heitinga op gehoopt en gerekend had.”

Het Algemeen Dagblad had ook een duidelijk oordeel klaar. “Voor Ajax, de club die zich zo graag met de elite wil meten, bleek de Europese subtop al te hoog gegrepen.”

Treurige uitvoering

Volgens De Volkskrant is Ajax keihard met de neus op de feiten gedrukt, al denken ze er in Amsterdam misschien anders over. Of het nu tegen Tottenham Hotspur was, Valencia, Atalanta, Getafe, AS Roma of donderdag tegen Union Berlin, bij Ajax zullen ze beweren dat tal van uitschakelingen in de laatste jaren onnodig waren. Ze zullen vinden dat ze beter voetbalden. Blablabla. Alleen: de realiteit is anders en treurig, al was de intentie van Ajax donderdag in Berlijn in orde. Aanvallen, dominant zijn. Lef tonen. Het schortte aan de uitvoering.”

Het Parool was iets positiever gestemd over het spel van Ajax. “Ajax speelde beduidend beter, vrijer en dwingender naar voren dan in de thuiswedstrijd. De aanpassingen van Heitinga pakten goed uit.” De krant schrijft echter wel dat de Europese campagne van Ajax dit seizoen een grote teleurstelling is. “Ook voor Heitinga, tussentijds ingestapt als trainer na het ontslag van Alfred Schreuder, is de nasmaak bitter. Hij durfde na een weke en angstige thuiswedstrijd tegen Union tactisch in te grijpen voor het tweede duel en daarin toonde Ajax soms weer iets van brille, maar wat overheerst is het gevoel dat de Amsterdammers over twee wedstrijden tekortschoten tegen een modale Europese tegenstander. De frustratie kostte Álvarez in de slotfase nog een rode kaart.”

Eindigt Vitesse tegen Ajax in 1-3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij het eens met de kritiek?

  • Ja, Ajax kan het niveau van de subtop van Europa niet meer aan
  • Nee, Ajax kan dat niveau prima aan
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
14+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
240+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
53+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
25+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
160+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
356+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
107+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
130+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
254+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
285+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
163+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
162+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
136+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
104+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie