Hoofdrol ontketende Hateboer bij fraaie Atalanta-show

Foto: Hoofdrol ontketende Hateboer bij fraaie Atalanta-show

Het sprookje van Champions League-debutant Atalanta Bergamo duurt voort. Mede dankzij een ontketende Hans Hateboer lieten de Italianen woensdagavond weinig heel van Valencia. De Nederlandse rechtervleugelverdediger gaf een krachtig signaal af richting bondscoach Ronald Koeman.

Bij de thuisploeg waren er zoals gewoonlijk basisplaatsen voor Robin Gosens, Marten de Roon én dus Hateboer. Dat gold bij de Spaanse beul van Ajax niet voor Jasper Cillessen, die na een periode van afwezigheid wel weer terugkeerde in de wedstrijdselectie, maar zag hoe concurrent Jaume Doménech wederom onder de lat stond.

Vanaf de reservebank van het San Siro (de wedstrijd werd in Milaan gespeeld omdat het stadion van Atalanta niet voldoet aan de eisen van de UEFA) zag de keeper van Oranje hoe een landgenoot al vroeg de spotlights pakte. Als slotstuk van een uitstekende openingsfase van Atalanta was het namelijk Hateboer die na een kwartier de score opende: hij was opgedoken in de zestien van Valencia en stond op de goede plek om een uitstekende voorzet van aanvoerder Alejandro Papu Gómez binnen te tikken.

Valencia kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar kreeg kort voor rust het deksel op de neus. Josip Ilicic kreeg de bal voor zijn rechter en ramde het speeltuig vervolgens schitterend in de kruising: 2-0.
Na de pauze ging het doelpuntenfeest vrolijk verder, want Remo Freuler schoot de derde Italiaanse treffer prachtig in de verre hoek. Op driekwart wedstrijd maakte Hateboer het allemaal nóg mooier. Na een indrukwekkende rush schoot de Nederlander zijn tweede van de avond binnen, waarbij Doménech er overigens bepaald niet goed uitzag.

Direct na die goal mocht Denis Cheryshev invallen, hij toonde vrijwel meteen zijn waarde door met zijn eerste balcontact de 4-1 te laten aantekenen. Daar bleef het echter bij, waardoor Hateboer een enorme bijdrage had aan een eclatante overwinning voor Atalanta. Daarmee toonde hij zich nog maar eens aan Koeman. De laatste interlands koos de bondscoach voor PSV’er Denzel Dumfries als rechtsback, maar de dit seizoen uitstekend spelende Hateboer lijkt in zijn huidige vorm een goede kandidaat voor de EK-selectie.

Zie jij Atalanta verder komen dan de kwartfinale?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, meer dan dat zit er niet in
185+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie