Heerenveen drukt Volendam nog verder in de problemen

Foto: Heerenveen drukt Volendam nog verder in de problemen

FC Volendam heeft, op de dag dat grote concurrent Vitesse met 1-2 won bij Excelsior, opnieuw een nederlaag geleden. Het Andere Oranje ging de boot in tegen het wisselvallige sc Heerenveen.

Pelle van Amersfoort vergroot Volendamse degradatiezorgen

De goalie van de Friezen (niet Andries Noppert maar weer Mickey van der Hart) moest wel een paar keer redding brengen, maar kreeg eigenlijk vrijwel alle pogingen van Volendamse voeten recht op zich af. Daar tegenover stond een openingstreffer van de man in vorm, gelegenheidsspits Pelle van Amersfoort, die op aangeven van spelmaker Thom Haye raak schoot.

Gelijk na rust was het Pawel Bochniewicz, net op tijd hersteld van een griepje, die een afgemeten corner van opnieuw Haye tegen de touwen kopte. VAR Bas Nijhuis constateerde echter buitenspel van een speler die vlak voor de neus van goalie Backhuis stond. Hij raakte de bal niet aan, maar stond dus wel hinderlijk buitenspel: géén 0-2.

Na iets meer dan een uur spelen kwam de verdubbeling van de marge alsnog, via Simon Olsson (rebound na redding op schot Sahraoui), en amper een minuut later lobte andermaal Van Amersfoort ook de derde Friese treffer binnen. De spits stond opeens één-op-één uit een vrije trap van achteruit van Sven van Beek. In de slotminuten kreeg de jonge invaller Espen van Ee nog een directe rode kaart voor een hooggeheven been bij een harde tackle, maar dat kon de Friese feestpret niet drukken. Sterker nog: uitblinker Haye zorgde met een prachtige 0-4 voor het kersje op de toch al zo mierzoete taart.

Door de nieuwe nederlaag op De Dijk staat Volendam nu drie punten onder nummer 17 Vitesse. Heerenveen klimt naar plek 10 op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (13′) Pelle van Amersfoort, 0-2 (67′) Simon Olsson, 0-3 (68′) Pelle van Amersfoort, 0-4 (90′) Thom Haye.

Volendam wordt laatste

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie