Girona-trainer gaat in op mogelijke landstitel

Foto: Girona-trainer gaat in op mogelijke landstitel

Girona verraste zondag opnieuw door Barcelona in Camp Nou aan de kant te zetten (2-4). Hoofdtrainer Michel was na afloop tegenover de Spaanse pers zeer enthousiast, al temperde hij de verwachtingen.

Knappe zege Girona op Barcelona

De oefenmeester hamerde erop dat het Girona vooral is gelukt om niet in degradatiegevaar te komen. “We zijn veilig. Met 41 punten hebben we veel eerder ons doel bereikt”, zo doelt Michel op het ontlopen van nacompetitie. “De gehele provincie is blij, omdat we geschiedenis hebben geschreven. Wij zijn bereid te vechten om aan de top te komen en hebben LaLiga een plezier gedaan.”

De wereld ziet er voor Girona dit seizoen heel anders uit. Al het gehele voetbaljaar staat de Spaanse club tussen Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid. Veel analisten dachten dat dit na de wedstrijd tegen Barcelona over zou zijn, maar niets was minder waar. Girona haalde een uitstekend niveau en zette Barcelona overtuigend aan de kant. Tóch wil Michel niets van een kampioenschap weten.

“Ik ben blij met deze prestatie, maar ik weet niet of we een heel seizoen het niveau van Barcelona en Real Madrid kunnen evenaren. Deze spelers schrijven geschiedenis en dit maakt mij het meest gelukkig. Het is ook niet ons doel om kampioen te worden. De druk die Xavi heeft om elke wedstrijd te winnen, hebben wij niet.”

Spaanse landstitel nog ver weg

In het verleden kreeg onder meer Leicester City het voor elkaar om als relatief kleine club bovenaan te eindigen. Michel ziet dit voorlopig nog niet gebeuren. “Op dit moment is dat heel ver weg, maar het seizoen is nu al historisch.” Het verschil met nummer 2 Real Madrid is 2 punten, terwijl Atlético Madrid en Barcelona 7 punten achterstaan.

Pakt Girona de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie