Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Blind wijst Oranje-talent aan: “Hij gaat grote stappen maken”

Foto: Blind wijst Oranje-talent aan: “Hij gaat grote stappen maken”

Het dragen van de aanvoerdersband tegen Canada zorgde voor veel trots bij Daley Blind. De verdediger wil met zijn ervaring een voorbeeld zijn voor de jonge internationals, zoals Micky van Ven, over wie hij lovende woorden had. “Hij gaat grote stappen maken”, zei Blind tegen SoccerNews.

Interview Daley Blind na Nederland – Canada

Hoewel Oranje alle doelpunten bewaarde voor de tweede helft, haalde de ploeg van Ronald Koeman volgens gelegenheids-aanvoerder Daley Blind de hele wedstrijd een voldoende. “We hebben het goed gedaan. In de eerste helft waren zij nog redelijk fris en probeerden wij ze met positiespel moe te maken. Dat gebeurde in de tweede helft en daar hebben we van geprofiteerd. We hebben de bal het werk laten doen.”

Doordat Virgil van Dijk, Nathan Aké en Frenkie de Jong niet in de basis stonden, mocht Blind de aanvoerdersband dragen. Een mooi moment voor de verdediger van Girona. “Dat is nog niet heel vaak gebeurd, dus het was zeker speciaal en bijzonder. Aanvoerder zijn bij Oranje is iets om trots op te zijn.” Het past bij de rol van Blind in de groep; met 107 interlands is hij de meest ervaren international. “Ik ben inmiddels 34, dus dan mag je wel een beetje leiderschap en ervaring tonen. Dat moet op een natuurlijke manier gaan. Ik probeer dat op mijn eigen manier in te vullen en de jongens om me heen te helpen. Zeker de jongens die er voor het eerst bij zijn.”

Van de Ven

Een van de spelers die voor het eerst een eindtoernooi gaat meemaken, is Micky van de Ven. Tegen Canada viel hij als linksback op door een goede wedstrijd te spelen. “Hij is een groot talent”, ziet ook Blind. “Hij heeft het dit jaar goed gedaan bij Tottenham Hotspur. Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Het is alleen maar leuk om zo’n jongen te helpen waar het kan. Ik denk dat hij in de toekomst grote stappen gaat maken.”

Op de vraag hoe ver Oranje kan komen op het EK wilde Blind niet te veel zeggen. “Daar ga ik me nog niet aan wagen. We zitten in een moeilijke groep en er zijn geen makkelijke tegenstanders. Maar we zetten stappen in de goede richting. We hebben vertrouwen opgebouwd en groeien als team. Hopelijk kunnen we zo verder gaan.”

Verdient Micky van de Ven een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
798+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie