Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Blind doet ‘pijnlijke’ onthulling over Ajax-vertrek

Foto: Blind doet ‘pijnlijke’ onthulling over Ajax-vertrek

Als het aan Daley Blind had gelegen dan had hij nu nog in het shirt van Ajax gespeeld. De 34-jarige verdediger baalt nog altijd van de manier waarop hij moest vertrekken uit Amsterdam. De linkspoot voelde zich niet meer gewaardeerd en vertrok anderhalf jaar geleden naar Bayern München.

Blind baalt van Ajax-vertrek en zinspeelt op terugkeer

In een podcast van zaakwaarnemersbureau SEG geeft Blind aan dat hij liever niet was vertrokken bij Ajax, maar dat een aantal personen bij de club destijds daar wel voor zorgden. “Ja, maar dat heeft niet te maken met Ajax zelf. Dat heeft te maken met individuen op dat moment. Maar de club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart.”

De verdediger hoopt in de toekomst nog terug te kunnen keren bij Ajax. “Daar ga ik het liefst ooit nog naar terug. Het liefst had ik daar continu nog gezeten.” Blind botste destijds met trainer Alfred Schreuder en koos voor een overgang naar Bayern München. Na een verblijf van een half jaar maakte de Oranje-international de overstap naar Girona, dat een zeer succesvol jaar kent.

Clausule in contract Blind

Blind had zelf ook niet verwacht dat Girona zo goed zou presteren. “Dat het zo zou lopen dit seizoen, had niemand voorspeld. Ik zei ook tegen Kees (Vos, zaakwaarnemer, red.), voordat ik ging tekenen: ja, wat als we degraderen? Er moet iets staan dat ik dan wel weg kan. Dat zijn wel dingen waar je het over hebt. En Kees zei toen: nee, we zetten er gewoon een Champions League-clausule in. Dan zeg je: Oké Kees, is goed. Dat is dan wel mooi en grappig dat het achteraf dan ook gebeurt.” Girona eindigde uiteindelijk als derde in LaLiga.

Moet Ajax Blind terughalen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, niet aan beginnen
620+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie