‘Gigantische Ajax-stunt dankzij Guardiola’

Foto: ‘Gigantische Ajax-stunt dankzij Guardiola’

Er lonkt een gigantische stunt voor Ajax. Er is een reële kans dat Erik ten Hag ook volgend seizoen de scepter zwaait in de Johan Cruijff ArenA, mits hij voor Manchester City kiest.

Het succes van Ajax blijft niet onopgemerkt in het buitenland. Met name Manchester United ziet in hem een goede kandidaat voor volgend seizoen. De Engelse topclub heeft voor Ralf Rangnick gekozen als interim-manager en is voor volgend seizoen op zoek naar een permanente invulling, maar voor de strijd om Ten Hag lijkt concurrentie te komen vanuit het blauwe deel van Manchester.

Op dit moment is Pep Guardiola nog hoofdtrainer van Manchester City. De Spanjaard is zeer succesvol, maar hij heeft al meermaals laten doorschemeren dat het medio 2023 waarschijnlijk mooi geweest is. Om die reden is de clubleiding onder leiding van Ferran Soriano nu al op zoek naar een opvolger vanaf het seizoen 2023-2024. Ten Hag geldt daarbij als droomkandidaat, zo meldt het Spaanse Todofichajes.

Match

Ten Hag zou perfect passen in de profielschets van Manchester City. Daarnaast kent hij Guardiola van de gezamenlijke tijd bij Bayern München, waardoor de opvolging soepel moet verlopen. Ten Hag heeft bovendien een contract tot medio 2023 en dat zou qua timing dus perfect uitpakken, al is het maar de vraag of hij gratis uit zijn contract wil lopen bij Ajax.

In het Algemeen Dagblad verklaarde Ten Hag onlangs: “Ik denk zelf wel dat ik daar klaar voor ben. Laat ik het zo zeggen: ik zou die uitdaging graag aangaan, maar ik ben er niet naar op jacht. Als de stap nooit komt, zal ik niet zeggen dat mijn trainerscarrière mislukt is. Maar ik denk wel dat ik inmiddels voldoende competenties heb om die uitdaging aan te gaan. Naast trainer ben je vooral manager.”

Wint Ajax van AZ? Win 1.22 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
1348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie