Gelijke spelen bij Hongarije-Duitsland, Engeland-Italië én Wales-België

Het was vandaag de Nations League-avond van de gelijke spelen: Oranje speelde met 2-2 gelijk tegen Polen, maar ook bij Engeland-Italië, Hongarije-Duitsland én Wales-België waren er remises: 0-0, 1-1 en nog een keer 1-1!

Engeland-Italië 0-0

Engeland tegen Italië was natuurlijk dé wedstrijd van de zaterdagavond, een herhaling van de EK-finale van 2021. The Three Lions en de Azzurri stelden echter flink teleur in het Molineux Stadium in Wolverhampton… Dat was geheel in één lijn met de ambiance, want door een straf van de UEFA mochten er geen fans bij het duel aanwezig zijn. Wél waren er ongeveer 3000 kinderen present, maar zij werden niet getrakteerd op een spetterende pot voetbal. Giovanni Di Lorenzo kreeg in de tweede helft een grote kans namens Italië, op aangeven van Lorenzo Pellegrini, maar hij wist het doel niet te vinden. Het bleef 0-0.

Hongarije-Duitsland 1-1

Vóór het duel in de Puskás Aréna in Boedapest van zaterdag speelde Duitsland drie keer gelijk en tegen Hongarije was het alweer raak. Al na zes minuten spelen greep de thuisploeg de leiding door een goal van Zsolt Nagy, die de bal in het dak van het doel joeg. Vijf minuten later werd het echter al weer gelijk: Jonas Hofmann kreeg de bal op een presenteerblaadje van Nico Schlotterbeck, ploeggenoot van Mark Flekken bij SC Freiburg, en scoorde in de linkerhoek. Daar bleef het bij.

Scoreverloop: 1-0 (6′) Z. Nagy, 1-1 (9′) J. Hofmann

Wales-België 1-1

Bij Wales begon Gareth Bale dit keer wél in de basis. De Welsh Wizard kon echter niet verhoeden dat de Rode Duivels na rust op voorsprong kwamen via een doelpunt van Youri Tielemans, die er 0-1 van maakte op aangeven van Michy Batshuayi. België leek te gaan winnen, maar had buiten invaller Brennan Johnson gerekend. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde hij de gelijkmaker met een schot in de rechterhoek.

Scoreverloop: 0-1 (51′) Y. Tielemans, 1-1 (86′) B. Johnson

TIP: Verdien 1.63 keer je inleg als Oranje op het WK van Ecuador wint!