Fortuna wint in slotfase van RKC

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben zondag niet voor vermaak gezorgd in de Eredivisie. De middenmoters hielden elkaar lang op 0-0, maar vlak voor tijd viel de treffer dan toch in Limburgs voordeel: 1-0.

Eredivisie-treffen krijgt tóch winnaar

Ivor Pandur en Etiënne Vaessen werden in Sittard nauwelijks getest in de eerste helft. Zowel Fortuna als RKC noteerde wel een aantal kansrijke momenten, maar namens de thuisploeg slaagden achtereenvolgens Tijjani Noslin, Kai Sierhuis en Rodrigo Guth er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. Eerder mikte RKC-aanvoerder Michiel Kramer al over.

RKC schoot na rust goed uit de startblokken. Kramer noteerde de eerste grote kans van de tweede helft, maar de spits kopte vanuit een hoekschop net naast. Kort daarna noteerde Fortuna Sittard eveneens een grote kans. Arianet Ferati kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, maar ook de Kosovaar had zijn vizier niet op scherp staan.

De wedstrijd leek geen winnaar op te leveren, maar in de 87ste minuut viel de bevrijdende treffer dan toch. Noslin wist een voorzet van Ivo Pinto doeltreffend af te werken, waardoor Fortuna in punten gelijk komt met nummer acht sc Heerenveen. RKC blijft vijftiende.

Scoreverloop: 1-0 (87′) T. Noslin

Blijven beide teams dit seizoen in de Eredivisie?