‘Feyenoorder moet Koeman-oordeel vrezen’

Foto: ‘Feyenoorder moet Koeman-oordeel vrezen’

Met een 0-1 overwinning op Griekenland heeft het Nederlands elftal een enorme stap gezet richting het EK van 2024. Eén zege in de laatste twee kwalificatieduels volstaat voor Oranje, maar in aanloop naar de eindronde zal bondscoach Ronald Koeman vermoedelijk nog sleutelen aan zijn basisteam.

Geertruida niet zeker van basisplaats

Volgens Trouw hebben Mats Wieffer en Tijjani Reijnders deze interlandperiode hun visitekaartje afgegeven. “De middelste linie op het EK lijkt daarmee, met straks De Jong erbij, dus wel bekend”, zo concludeert het medium daags na de cruciale zege in Athene. “Naast Reijnders en Wieffer lieten vooral linksback Quilindschy Hartman en – in invalbeurten – ook rechtsback Jeremie Frimpong en voorstopper Micky van de Ven zien potentie in Oranje te hebben.”

Zowel doelman Bart Verbruggen als de achterhoede maakte in grote lijnen een goede indruk tegen de Grieken. Maar weet Trouw: “Toch kraakt het in sommige gevallen ook nog steeds, bijvoorbeeld bij verdediger Lutsharel Geertruida. Tegen Griekenland ontsnapte hij aan rood, leed hij slordig balverlies en dekte hij niet goed door. Koeman wisselde hem in de rust. De groeibriljanten Micky van de Ven en Sven Botman, uitblinkers in de Engelse Premier League, azen op zijn plek.”

Aanval kan niet overtuigen

Ook de voorhoede blijft ‘heel mager’. “De voorste linie kan de clubvorm niet doortrekken (Simons, Malen) of ontbeert niveau (Bergwijn, Weghorst). Koeman zal reikhalzend uitzien naar het moment dat Memphis Depay en vooral Cody Gakpo weer fit zijn. Zonder hen is het de vraag wat Nederland op het EK te zoeken heeft met zo weinig scorend vermogen.”

Is Geertruida straks zijn plekje kwijt?

  • Ja
  • Nee
2279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie